Fidesz: Politikai célú Pukliék akciója

2016. március 30. 14:16

A Fidesz szerint a Tanítanák Mozgalom által szervezett akció és az ellenzéki támogató nyilatkozatok politikai célúak. A Fidesz szerint a baloldalt soha nem érdekelte a pedagógusok sorsa, míg a polgári kormány folyamatosan pótolja az oktatásra szánt pénzeket.

2016. március 30. 14:16

A Fidesz szerint a Pukli István volt szocialista politikus és társai által szervezett akció és azt támogató ellenzéki nyilatkozatok politikai célúak, nem szolgálják sem a gyermekek, sem a pedagógusok érdekét. A nagyobbik kormánypárt szerdai közleménye szerint ugyanazok, akik ma a pedagógusokat tolják maguk előtt, kormányzásuk alatt több száz iskolát zártak be, utcára tettek több ezer pedagógust és elvettek tőlük egy havi bért. 

A közlemény szerint a baloldalt soha nem érdekelte a pedagógusok sorsa, az oktatásból is mindig csak kivonták a pénzt. A polgári kormány folyamatosan pótolja az oktatásra szánt pénzeket, a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelést hajtja végre, a köznevelési kerekasztalon pedig érdemi párbeszédet és eredményes munkát folytat a pedagógusokkal – közölte a Fidesz reagálásában.

A fővárosban és több vidéki iskolánál is tartottak polgári engedetlenségi akciót a Tanítanék Mozgalom felhívására szerda reggel. A mozgalom nevében Pukli István, a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója március 24-én hirdetett meg polgári engedetlenséget egyórás időtartamra. Azt kérte, hogy a pedagógusok és a velük szimpatizálók március 30-án szerdán 8 és 9 óra között álljanak ki az iskolájuk elé, nyilvánítsák ki elégedetlenségüket, azt, hogy mindenképpen változást szeretnének a közoktatásban szeptembertől.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. március 30. 19:07
Engem már nem is érdekelnek a puklik.
Morgen
2016. március 30. 19:05
Tanítanék.
csuka
2016. március 30. 16:59
http://alfahir.hu/somogy_megyei_hullarablas_megint_fideszbunozesrol_beszelnek
BőröndÖdön
2016. március 30. 16:43
Háát ez nem sok- egy pártállamban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!