Lukács: „Bukott brókert” akar a Fidesz Salgótarján élére állítani

2016. február 19. 14:34

A szocialista Lukács Zoltán szerint a kormánypárti politikusoknak nincs érdemi mondanivalójuk Salgótarján jövőjéről, csak annyi telik tőlük, hogy mindegyikük megfenyegeti a várost. Lukács sajtótájékoztatóján kitért arra is: Salgótarjánban egyre többen szeretnének többet tudni a fideszes polgármesterjelölt brókerügyéről, ám a jegyző nem adta ki annak a vizsgálatnak az anyagait, amelyet egyébként még a korábbi, fideszes városvezetés kezdeményezett a jelenleg KLIK-főosztályvezetőként dolgozó Simon Tibor ellen.

2016. február 19. 14:34

Az MSZP alelnöke szerint a magyar kormány tagjai fenyegetőzni járnak Salgótarjánba, de a salgótarjániak nem kérnek ebből. Az embereknek az építkezés, a nyugodt élet a fontos, és ha ilyet akarnak, akkor Fekete Zsoltra fogják leadni a szavazatukat – mondta Lukács Zoltán pénteken a városban tartott sajtótájékoztatón. Lukács Zoltán úgy fogalmazott: szánalmasnak tartják, hogy a kormány lassan minden tagja ellátogat már Salgótarjánba, de sem nekik, sem a jelöltjüknek nincs érdemi mondanivalója a város jövőjéről, problémáiról. „Annyi telik tőlük, hogy egymás kezébe adják a kilincset, és mindegyik megfenyegeti a salgótarjániakat azzal, hogy megfojtják a várost, ha nem a fideszes jelöltre szavaznak. Ez egész egyszerűen szánalmas, és hazugság is, mert nem fogják tudni megtenni” – mondta a szocialista politikus.

Arról is beszélt, hogy Salgótarjánban egyre többen szeretnének többet tudni Simon Tibor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje brókerügyéről. Közölte, pénteken a salgótarjáni városházán akarta kikérni azt a dossziét, amiben a Simon Tibor ellen folyt vizsgálat anyagai vannak, de a város jegyzője ezt elutasította, „így ma sem tudjuk meg, mi van a titkos dossziéban, miben is áll Simon Tibor brókerügye”. Azt mondta, Simon Tibor annak a Brokernetnek volt az ügynöke, amelynek vezetői sokmilliós luxusautókkal, a befektetői pedig üres zsebbel távoztak, amikor eltűnt a magyar piacról. Nem tudjuk, Simon Tibor hány emberrel kötött üzletet, hány embernek okozott kárt, és miben állt a tevékenysége – folytatta Lukács Zoltán, azt is egy megoldásnak nevezve, hogy a jelölt maga is nyilvánosságra hozhatná az ellene (Székyné Sztrémi Melinda, az előző fideszes polgármester által) indított vizsgálat eredményét, „persze, csak akkor, ha nincs titkolnivalója”.

A Fidesz egy bukott brókert szeretne Salgótarján élére állítani, akit elvittek főosztályvezetőnek abba a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba is, amely éppen darabjaira rombolja szét a közoktatást – értékelt Lukács Zoltán. Hozzátette: meg kell gondolniuk a salgótarjániaknak, hogy ilyen emberre, vagy a baloldal jelöltjére, Fekete Zsoltra akarják-e bízni a várost, ez a választás áll a salgótarjániak előtt 28-án. Salgótarjánban azért tartanak időközi polgármester-választást, mert novemberben meghalt Dóra Ottó, a város 2014-ben megválasztott szocialista polgármestere.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. február 19. 18:16
Lukács te meg egy bukott pártnak tolod a szekerét egyre mélyebben a kátyuba.. ezt a pártot nem te vagy ti minősítettétek még csak ne is politikai ellenfele hanem a választók
paro
2016. február 19. 17:42
Csak nem bírják ki a negatív kampány nélkül a szocik. Ennyit ér az aláírt nyilatkozatuk. De ezek szerint a Fidesz vezethet, ha így beindul a durvulás.
Korrupt Kornél
2016. február 19. 15:15
Lukács, erre nem a város kiváncsi, hanem te!
luga
2016. február 19. 14:51
Lukács - a közoktatásról regél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!