Timmermans: Nem indokolt a 7. cikk alkalmazása Magyarországgal szemben

2015. december 03. 15:53

Nem indokolt Magyarországgal szemben a 7. cikk szerinti szankciós eljárás alkalmazása az Európai Bizottság alelnöke szerint. Frans Timmermans Schöpflin György fideszes EP-képviselő kérdésére beszélt erről, és hangsúlyozta: a Bizottság csak az erről szóló európai polgári kezdeményezés jogi formáját vizsgálta, nem a tartalmát, mikor megállapította, hogy megkezdődhet az ügyben az aláírásgyűjtés.

2015. december 03. 15:53

Schöpflin György fideszes EP-képviselő kérdésére válaszolva Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke azt mondta: nem tartja indokoltnak 7. cikk szerinti szankciós eljárás indítását Magyarország ellen. A kérdés amiatt lett aktuális, mert ezügyben egy európai polgári kezdeményezés is indult, amelynek épp a napokban adott zöld utat a Bizottság.

Timmermans az EP Alkotmányos Ügyek Bizottságának ülésén Schöpflin érdeklődésére azt mondta: a Bizottság csupán a kezdeményezés jogi formáját vizsgálta, nem a tartalmát, és a jogi formát tekintve nem talált hibát. Timmermans hozzátette, hogy a Bizottságnak nincs szüksége az európai polgári kezdeményezés eszközére, hogy a 7. cikk alkalmazásáról döntsön. Az alelnök felhívta a figyelmet Vera Jourová biztos tegnapi nyilatkozatára az EP Magyarországról szóló vitájában, hogy nincs semmi olyan tényező, ami miatt a 7. cikk szerinti eljárás indokolt lenne Magyarországgal szemben.

Schöpflin György mindezt úgy értékelte, hogy „alig egy nap alatt két európai biztos is indokolatlannak nevezte az eljárás megindítását Magyarország ellen. Újra bebizonyosodott, hogy az európai baloldal és liberálisok visszaélnek parlamenti többségükkel és boszorkányüldözést folytatnak Magyarország ellen”, amihez Schöpflin szerint a magyar baloldal is asszisztál.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2015. december 03. 19:06
"Az alelnök felhívta a figyelmet Vera Jourová biztos tegnapi nyilatkozatára az EP Magyarországról szóló vitájában, hogy nincs semmi olyan tényező, ami miatt a 7. cikk szerinti eljárás indokolt lenne Magyarországgal szemben." Ennyit erről.
pitypang1125
2015. december 03. 18:33
Semmi gond, még-egyszer bocsi.
Mich
2015. december 03. 18:21
Tusk: "Európa legnagyobb problémáját öt válság jelenti: Oroszország, a migráció, a terrorizmus, Görögország és a Brexit. Vajon ezek közül melyiket okozta Lengyelország vagy Szlovákia?” (vagy Magyarország...?)
bookmark
2015. december 03. 17:55
Ha ennyire normális akkor hogy került oda?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!