Hosszú Katinka világcsúccsal kezdte a rövidpályás úszó Eb-t

2015. december 02. 09:30

Így kell bemutatkozni egy világversenyen: Hosszú Katinka nem csak medencehosszal verte a mezőny többi részét a 400 méter vegyes délelőtti előfutamában a rövidpályás úszó Eb nyitónapján, hanem meg is döntötte a spanyol Mireia Belmonte világcsúcsát.

2015. december 02. 09:30
Kiss Brigitta

Világcsúccsal kezdte az izraeli Netanyában szerdától vasárnapig tartó rövidpályás úszó Európa-bajnokságot Hosszú Katinka, aki a 400 méter vegyes délelőtti előfutamában kis túlzással egy komplett (25 méteres) medencét vert ellenfeleire. Katinka 4:19,46-os ideje ráadásul nem csak előfutam-győztes idő volt, hanem sikerült megdöntenie a spanyol Mireia Belmonte világrekordját is.

A döntőbe egyébként nem Hosszú Katinka lesz az egyetlen magyar, hiszen harmadik idővel (4:29,31) Jakabos Zsuzsannának is sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást. A harmadik magyar induló, György Réka 9. helyen végzett.

Hosszú Katinka 400 vegyes mellett a 100 hát előfutamában is érdekelt volt. Itt ugyan nem úszott világcsúcsot, de szintén a legjobb idővel sikerült továbbjutnia az elődöntőbe. Az ebben a számban induló másik magyar, Joó Sára a 17. időt érte el, így épp hogy, de lemaradt az elődöntőről. 

Így szerepelt a többi magyar a szerdai előfutamokban

100 méter férfi pillangón Cseh László a 2. idővel jutott középdöntőbe, míg Kenderesi Tamás 35., Grátz Benjámin pedig 43. lett.

50 méter női mellen Sebestyén Dalmának a 16. helyen még éppen hogy sikerült becsúsznia az elődöntőbe. Sztankovics Anna 28., míg Szokol Szonja 34. helyen végzett.

De nem csak Hosszú Katinkának sikerült az előfutamok során mindenkit maga mögé utasítania, hanem Bernek Péternek is, aki szintén a legjobb idővel került döntőbe 400 méter férfi gyorsúszásban. 

200 méter háton is lesz magyar döntős: Földházi Dávid ugyanis a 3. legjobb idővel jutott tovább az előfutamokból. A másik magyar, Balog Gábor a 9. helyen végzett, így pont lecsúszott a döntőről.

A férfi 4x50 méteres gyorsúszó váltónak is sikerült bejutnia a döntőbe a 7. helyen.

A szerda délelőtt zárása is remekül sikerült a magyarok számára: a női 800 gyors előfutamainak legjobb idejét Kapás Boglárka úszta, míg Juhász Adél a 9. lett, ami már éppen nem ért döntőt a számára.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex44
2015. december 02. 11:13
Gratula Katinka, mindjárt világcsúccsal kezdeni az első napon, fantasztikus ez a lány.
Finale*
2015. december 02. 10:31
Hihetetlen ez a lany, nagyon buszkek vagyunk ra ,gratulalunk !
Bácskai Bicska
2015. december 02. 10:17
Azon gondolkodom, ki lehet az a rosszindulatú kedélybeteg fasztarisznya, aki erre a hírre a - nem tetszik - piros gombot képes megnyomni? Mit kéne csinálni az ilyenekkel? Ütni, míg meleg?
Kanóc
2015. december 02. 10:15
Bravó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!