Generációs lázadás a radikális iszlám terrorizmus Oliver Roy szerint

2015. december 08. 10:29

A terrorizmus nem a muszlim lakosság radikalizálódásának jele, hanem generációs lázadás - mondta Oliver Roy francia történész, iszlám-szakértő az ATV december másodikai, Friderikusz című műsorában.

2015. december 08. 10:29

Az ATV-n Oliver Roy francia történész, iszlám-szakértő volt Friderikusz Sándor vendége. A a firenzei European Universitiy Institute professzora kifejtette: a terrorizmus nem általában jellemző a muzulmán népességre, hanem egy sajátos generációs lázadás, ami a bevándorlók második generációját jellemzi.

Szerinte szinte kizárólag második generációs muszlimok vagy francia családba született, áttért fiatalok csatlakoznak az Iszlám Államhoz. A professzor úgy véli, hogy a dzsihadista szervezet elérte önnön korlátait, gyakorlatilag saját maga a legnagyobb ellensége.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
somogy.megye
2015. december 08. 23:59
A hireket olvasva talaltam ezt a sajto fotot. tokeletesen elmagyarazza miert nem lehet egyetlen vadat se beengedni. Mondjuk en b2sznam oket haza mar csak a transparens miatt. http://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/78/590x/banner-624648.jpg
oskar
2015. december 08. 18:43
Nem kell ahhoz történésznek lenni, hogy valaki -helyesen- megállapítsa, hogy a világtörténelemben, rásegítéssel, minden forradalom generációs lázadás volt.
DavidBL
2015. december 08. 18:43
FEMA táborba az összes muszlimmal, mielőtt túl késő!
Malcolm Reynolds
2015. december 08. 15:08
ja tényleg ez egy generációs lázadás k.u. 640 óta.....még hányszor kell lerohanniuk európát mire felfogjuk hogy a dzsihád nem játék? Bárhogy is szeretnék ezt egyesek elhiteni a dzsihádot nem választhatjuk külön az iszlámtól mert szerves része. "Az iszlám kezdettől fogva úgy tekint önmagára, mint a judaizmus és a kereszténység közvetlen és utolsó utódjára, azaz a három vallás által imádott egyazon Isten legújabb és egyben legutolsó, hamisítatlan kinyilatkoztatásainak birtokosára. Ennek megfelelően a Korán Ábrahámot (Ibráhím), Mózest (Múszá) és Jézust (Íszá) egyaránt prófétának ismeri el, és Mohamedet tekinti a „próféták pecsétjének”, azaz az utolsó, kinyilatkoztatásban részesülő prófétának. A zsidókat, a keresztényeket – és sajátos módon a zoroasztriánusokat[J 3] – ennek megfelelően „könyv népének” tartják, ezért a hódítások kora óta a muszlim közösség (umma) védelmét (dzimma) élvezik.[5]A dzimma lényege, hogy az adott hit követői életben maradhatnak pénz, illetve földadó ellenében. A "könyv népei" teljes alávetettségben élnek. Jogilag nem egyenlők a muszlimokkal, jelképeiket nyilvánosan nem használhatják, és nem téríthetnek fejvesztés terhe mellet." https://hu.wikipedia.org/wiki/Iszl%C3%A1m
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!