Varga: A német és a magyar kormány szerint is kontrollálni kell a beáramlást

2015. november 02. 20:59

A magyar nemzetgazdasági miniszter szerint nézetkülönbségek ellenére abban egyetért a német és a magyar kormány is, hogy a migrációs válság megoldásának előfeltétele a beáramlás kontrollálása és megállítása.

2015. november 02. 20:59

A magyar és a német kormány az európai migrációs válság ügyében a meglévő nézetkülönbségek ellenére egyetért abban, hogy európai megoldásra van szükség, és ennek előfeltétele a beáramlás kontrollálása és megállítása – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek hétfőn Berlinben, miután megbeszélést folytatott Sigmar Gabriel német alkancellárral, gazdasági miniszterrel és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszterrel.

Varga Mihály kiemelte: a német vezetők azt is egyre inkább felismerik, hogy kulcsfontosságú az uniós külső határok, mindenekelőtt a görög-török határ védelme. Továbbá közös meggyőződés, hogy az EU felé vezető migrációs útvonal legfontosabb szakaszán, Törökországban a vasárnapi választások révén megszilárdulhat a politikai helyzet, és egy stabil kormány létrejöttével „prioritást kaphat” a Görögországgal közös határ ellenőrzése.

A magyar és a német kormány Oroszország szerepéről is egyformán gondolkodik, mindkét fél úgy véli, hogy szükség van Oroszországra a globális kérdések, így a szíriai helyzet megoldásához, de elengedhetetlen az ukrán válság rendezésére kidolgozott minszki megállapodások betartása – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. november 03. 09:05
Mindeközben leadtuk pályázatunkat a 2024-es olimpiára. Segghülye idióta ez a kormány, és sajnos azok is, akik támogatják őket:(
smarton
2015. november 03. 06:56
"abban egyetért a német és a magyar kormány is, hogy a migrációs válság megoldásának előfeltétele a beáramlás kontrollálása és megállítása" No, ez igencsak újkeletű egyetértés...
kenwood
2015. november 03. 01:47
Azt kene mondani mindegyiknek, aki megerkezik europaba, hogy pont ugyanazokat a körülmenyeket es ugyanannyi kp-t fog kapni, mint törökorszagban. Mindenhol. Minden orszagban ezt egysegesen be kene vezetni es napok alatt eltünne a 90%-a a hideg miatt. Menekültek nincsenek, csak bevandorlok es valsag sincs, csak az elsö körben letett velemenyehez ragaszkodo tehetetlen politikusok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!