Terror Párizsban: félárbócra eresztették a magyar nemzeti lobogót a Kossuth téren

2015. november 15. 10:39

Több miniszter mellett Orbán Viktor is ott volt vasárnap reggel a Kossuth téren, amikor is a párizsi terrortámadás áldozatainak emlékére felvonták, majd félárbócra eresztették Magyarország lobogóját.

2015. november 15. 10:39

Katonai tiszteletadással felvonták, majd félárbócra eresztették Magyarország lobogóját a párizsi terrortámadásokban elhunyt áldozatok emlékére elrendelt nemzeti gyásznapon vasárnap. Az Országház előtti Kossuth téren rendezett ceremónián részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. De jelen volt mások mellett Simicskó István honvédelmi miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Éric Fournier budapesti francia nagykövet is.

A párizsi merényletek miatt november 15-ére elrendelt nemzeti gyásznapról szombaton jelent meg a kormány rendelete. A gyásznapon a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi törvényben meghatározott középületekre zászlóhasználat esetén gyászlobogót kell kifüggeszteni, lobogóhasználat esetén Magyarország lobogóját és az európai uniós lobogót félárbócra kell ereszteni.

A péntek éjjeli párizsi merényleteknek 129 halálos áldozata van, 352-en megsebesültek. A több helyszínen elkövetett támadásokat az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jerry52
2015. november 15. 14:55
A félárbócra helyett még a Mandi szerkesztőségében is a félárbocra a helyes!!!
OberEnnsinnen
2015. november 15. 11:47
Ez az a nap, amikor a rabló minimális veszteségeit félárbocra eresztett zászlóval "méltatjuk". A kirablottakról pedig szó se essék. Mint ahogy nem is esik. Nem írom le: talán azért vannak az ilyen tragédiák, hogy ne beszéljünk a lényegről. Szerintem: nem talán. Inkább: nagyon is bizonyos.
Brigadéros
2015. november 15. 11:32
...Azért arra kíváncsi volnék, hogy a Merkel tudott-e aludni éjszaka, vagy inkább álmatlanságában a korábbi szelfis képeit nézegette...
3M..
2015. november 15. 10:59
"Ki szelet vet, vihart arat!" Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!