Szijjártó: A dublini rendszer halott, az alapján ne küldjenek vissza senkit

2015. november 11. 09:20

Németország ismét alkalmazza a dublini visszaküldési szabályt, de Szijjártó Péter szerint a dublini rendszer halott. Mivel senki nem tartja be a belépési szabályokat, a visszaküldésre vonatkozó rendelkezéseket sem indokolt alkalmazni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI–nek.

2015. november 11. 09:20

A dublini rendszer „halott”, mivel – kevés kivételtől eltekintve – senki sem tartja be a belépésre vonatkozó rendelkezéseit, emiatt a visszaküldésre vonatkozó szabályokat sem indokolt alkalmazni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI–nek. A miniszter arra döntésre reagált így, amely szerint Németország ismét alkalmazza a dublini visszaküldési szabályt a szírek esetében, tehát visszaküldené őket abba a tagállamba, amelyben beléptek az EU területére. Kedden a német belügyminisztérium közölte: Berlin a menedékkérők visszaküldésére vonatkozó előírást valamennyi származási országgal, így Szíriával kapcsolatban is követi, a dublini rendszerben részt vevő uniós tagországok közül pedig Görögországon kívül mindegyikkel kapcsolatban érvényesíti.

Szijjártó Péter kiemelte, ha valaki elindul Szíriából Európa irányába, akkor fizikailag kizárt, hogy először Magyarország területén lépne be az Európai Unióba. Ezért Magyarországra egyetlen szírt sem indokolt visszaküldeni – tette hozzá. A miniszter beszélt arról is, hogy az unióra nehezedő nyomás akkor nőtt meg nagymértékben, amikor német politikusok olyan felelőtlen nyilatkozatokat tettek, amelyeket egyes bevándorlók meghívásként értelmeztek.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. november 11. 19:03
Szép a kép a cikkhez. Most mondjátok meg igaz hitetekre: mi kerül ezen a zakón 1 millió forintba?
catalina9
2015. november 11. 16:06
Berecskereki [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 11. 13:00 Szerintem a görög téma másként kapcsolódik a migráns ügyhöz. ... Ettől még lehet őrizni a határt...de erős félrenézés mellett nem tették. Sőt mi több, most sem teszik...és az EU nem is erőlteti.
Okoskata
2015. november 11. 14:43
Úgy làtszik, hogy Merkel, Gabriel, Juncker ès Martin Schulz közösen adoptàltàk Cyprast. Jól passzol bele ebbe a magas IQ-val rendelkező patchwork csalàdba, hiszen bizonyosan àtadjàk majd hosszú politikai pàlyafutàsuk csínjàt-bínjàt az ifjoncnak, aki meg homèroszi törtèneteken nevelkedett. Ès ezt a modellt szeretnèk Európa többi rèszère is kiterjeszteni. De legalàbb a sajàt kölküket vèdelembe veszik, azon az alapon, hogy szegèny nem tudja, hogy mit tesz. Boldogok a lelki szegènyek, mert ővèk a mennyek orszàga. Ez nem Koràn idèzet!
catalina9
2015. november 11. 14:05
madarasi.abel http://mert-tied-a-hatalom-es-a-dicsoseg [Hozzászóló kiszűrése] 2015. november 11. 10:57 Kivéve persze Bellt, mert neki nem mert beszólni a kis vidéki bugris pincsi." Nem kellett, két mondattal leiskolázta..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!