Szijjártó: Míg az EU csak beszél, Magyarország cselekedett

2015. november 13. 15:54

Szijjártó Péter szerint a migrációs válságra adott a magyar válasz sikerét bizonyítja, hogy a példa ragadós: más európai államok is lényegében ugyanolyan megoldásokkal próbálkoznak, mint amilyeneket a magyar kormány valósított meg. Szerinte az EU csak beszél a megoldásról.

2015. november 13. 15:54

Míg az Európai Unió csak beszél a migrációs válság megoldásáról, Magyarország a gyakorlatban is lépett, és konkrét intézkedéseket hozott határai védelmére – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a V4-ek és a Nyugat-Balkán országai külügyi vezetőinek prágai tanácskozása utáni sajtótájékoztatón Prágában.

A magyar intézkedések helyességét az is bizonyítja, hogy most más európai államok is lényegében ugyanolyan megoldásokkal próbálkoznak, mint amilyeneket a magyar kormány valósított meg – fejtette ki a miniszter.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. november 14. 00:54
Ott sem tartunk, mint Ausztria. Nekünk 200 km kerítés, meg egy csomó busz és vonat kellett ahhoz, amit ők megoldottak kb ugyanannyi vonattal, meg busszal. És 4 km kerítéssel. Mondjuk valószínű, hogy ott nem ennyire jó biznisz a kerítésépítés. És nem kell a maffiának a folyamatos szavazógyűjtés.
bookmark
2015. november 13. 16:20
Linket most nem küldök, mert fizetős.
bookmark
2015. november 13. 16:19
Tegnap csodálkozva találtunk rá az eddig Orbánt kifejezetten gyűlölő Il Sole 24 ore olasz újságban egy korrekten elkészített interview-ra Szijjártó Péterrel Luca Veronesi tollából. Ez nagy áttörésnek tekinthető a ballib vékeményterrorhoz képest, bár nem remélem a közel jövőben hasonló cikk megjelenését az említett újságban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!