Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Jobbik: Tovább kell küzdeni a Quaestor-károsultakért

2015. november 19. 14:23

Volner János azt ígérte: ha a Jobbik kormányra kerül, kivizsgálják a Quaestor-ügyet, addig pedig várják a kormánypárti képviselők nyilatkozatait arról, hogy vettek-e ki pénzt ők vagy családtagjaik a botrány kirobbanása előtt.

2015. november 19. 14:23

A Jobbik szerint a Quaestor-ügy minden károsultjának ügyéért tovább kell küzdeni. Volner János, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az Alkotmánybíróság döntésére hivatkozva arról beszélt, hogy ha a Befektetővédelmi Alap (Beva) nem kártalaníthatja az ügyfeleket, akkor a kormány közpénzből teszi meg, s ez ellentétes az uniós irányelvekkel, amelyek alapvetően a hitelintézeti szektor forrásait jelölik meg ilyen esetekre. Bírálta azt is, hogy senkit nem vontak felelősségre a pénzügyi felügyeletnél, holott szerinte nyilvánvaló mulasztás, hogy éveken át nem volt átfogó ellenőrzés a 24 független brókercégnél. A Magyar Nemzeti Bank és a korábbi pénzügyi felügyelet is elhanyagolta kötelezettségét – tette hozzá.

A jobbikos politikus megjegyezte: úgy tűnik, mintha a kormány szándékosan épített volna be diszkriminatív törvényalkotási hibát azzal, hogy egy cég ügyfeleit emelte ki és megötszörözte a kártérítési értékhatárt. Volner János azt mondta, kormányra kerülésük esetén kivizsgálják a történteket, addig pedig várják a kormánypárti képviselők nyilatkozatait arról, hogy vettek-e ki pénzt ők vagy családtagjaik a botrány kirobbanása előtt.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. november 19. 17:47
Szíjjártó Petike - és vele együtt Orbán is - nyugodtan mehetnének sittre: a legdurvább gazdasági bűncselekmény, amit Rákosi óta elkövettek.......
radical
2015. november 19. 16:06
A Fideszesek nyilatkozzanak vagy fogják be a szájukat! Ha nincs mit takargatni akkor miért nem nyilatkoznak?
madarasi.abel
2015. november 19. 15:53
Tényleg, mi jogon követelik a károsultak a teljes kártalanítást?
Greffiti
2015. november 19. 15:17
A nagy büdös lófaszt neked Jobbik. Kockáztattak és vesztettek. Amikor a átlagember 2 %-os kamatot kapott a bankokban, addig l3 %-ot ígértek a csalók. Hát beszopták, most szívjanak. Én sem nyertem a lottón a hétvégén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!