A Fidesz szerint az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel

2015. november 23. 15:06

Ma azok vádolnak bennünket korrupcióval, akik elherdálták az ország vagyonát – fogalmazott Halász János hétfői sajtótájékoztatóján. A kormánypárti frakció szóvivője ezt annak kapcsán mondta, hogy a Jobbik, az MSZP és az LMP támogatásával antikorrupciós vitanapot tartanak hétfőn az Országgyűlésben.

2015. november 23. 15:06

A Fidesz szerint az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel. Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője ezt azzal kapcsolatban mondta Budapesten, sajtótájékoztatón, hogy az Országgyűlés hétfőn a Jobbik kezdeményezésére – MSZP–s és LMP–s támogatással – antikorrupciós vitanapot tart. „Ma azok vádolnak bennünket korrupcióval, akik elherdálták az ország vagyonát” – fogalmazott a frakciószóvivő, hozzátéve: a baloldal nyolcéves kormányzásának jelképe a nokiás doboz volt.

A Fidesz politikusa idézte két volt szocialista pártelnök, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila 2013–as szavait. Előbbi arról beszélt, jobb nem tudni, honnan vándoroltak pénzek az MSZP–hez, Mesterházy Attila pedig azt mondta egy lapinterjúban, hogy hatalmas gondot jelentenek párttársai korrupciós ügyei – levenítette fel a nyilatkozatokat. Halász János utalt az MSZP–s Hiszékeny Dezső elleni eljárásra – amelyben vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a parlament felfüggesztette a mentelmi jogát –, a Jobbikkal kapcsolatban pedig Kovács Béla európai parlamenti (EP) képviselő ügyét vetette fel, akinek a mentelmi jogát szintén felfüggesztette az EP. A szóvivő hangsúlyozta: a jelenlegi kormány hivatalba lépése óta zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben. Példaként említette, hogy az alaptörvény rögzíti a felelős gazdálkodást az állami vagyonnal. Azt is mondta: a kabinet sokat tett a feketegazdaság elleni harcban, kizárta a közbeszerzésekből az offshore cégeket, és új pártfinanszírozást fogadtak el.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerint az ellenzék a saját korrupciós ügyeiről akarja elterelni a figyelmet, hiszen „jócskán tele vannak korrupciós ügyekkel”. Ő is kitért Kovács Béla EP–képviselő ügyére, amely szerinte „európai szintű korrupciós botrány”, és amellyel kapcsolatban továbbra is várják Vona Gábor Jobbik–elnök nyilatkozatát arról, „hány Kágébélája van még a Jobbiknak”, és hogy „Kovács Béla kiktől és milyen pénzt hozott a Jobbikhoz”. Németh Szilárd megjegyezte továbbá: az Együtt második éve nem tud elszámolni a Haza és Haladás Alapítvány külföldi támogatásaival. Arra a kérdésre, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indít Paks 2 finanszírozásának támogatása ügyében, Halász János úgy reagált: az Európai Bizottság már korábban is támadta a rezsicsökkentést, és most sem tesz mást. A Paks 2–beruházás az olcsó áram alapja – mondta a frakciószóvivő.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2015. november 24. 00:39
vájuhoz fidesz-birkucik... "VG: Matolcsy bizalmasa már most többet kap az új bérplafonnál Bár elvileg csak 2016-tól emelkedik az állami cégvezetők bérplafonja havi 2 millióról 5 millióra, több állami bank vezérének már most magasabb a fizetése 5 milliónál - írja a Világgazdaság hétfői száma. Egy szeptemberi kormányrendelet hatálytalanította azt a 2010-es állami intézkedést, amely az állami vezetői fizetéseket havi 2 millió forintban maximálta. Az új vezetői bérplafont a pénzügyi szektorban 5 millióra, az energiaszolgáltatóknál 4 millióra, a többi cégnél pedig havi 3 millióra emelték, miközben az éves bérnek csak 20 százaléka adható prémiumként, s csak akkor, ha a cég nem veszteséges." REZSIMCSÖKKENTÉST!!!!!!!! fidesz-maszop maffia takarodj! román korrupciellenes ügyészség segiccséééé!
mákgubó3
2015. november 23. 19:43
A Camorra cikizi a Cosanostrát.......... Menjetek fideszgecik a büdös kurva anyátokba!
majszter
2015. november 23. 19:42
A legjobb védekezés a támadás... csakhogy lassan már Orbán kétperces memóriájával is baj van .. hogy az előbb merre indult...
pemete jakab
2015. november 23. 19:27
"A Fidesz szerint az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel" Ez igaz. A Fidesznél mutyi van. Az meg 2010 óta legális. Orbán ezt is megoldotta. Mutyiban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!