VS: A menekültválság elmúltával betámadná a magyar kormányt az USA

2015. október 10. 14:34

A VS információi szerint az amerikai nagykövetség politikai osztályvezetője azt mondta egy zárt körű követségi rendezvényen, alig várja, hogy a enyhüljön a migrációs válság, és újra olyan kellemetlen témákkal „zaklathassa” Kovács Zoltán kormányszóvivőt, mint a korrupció és a demokrácia helyzete.

2015. október 10. 14:34

A VS.hu birtokába jutott információk szerint az Egyesült Államok budapesti követségének egyik rendezvényén arra vonatkozó kijelentések hangzottak el, hogy amíg a menekültválság tart, addig az amerikai diplomácia nem támadja a magyar kormányt, a helyzet elmúltával viszont újra elővennék a korrupciós ügyeket és a demokrácia állapotának kérdését. Úgy tudják, ehhez már folyik az anyaggyűjtés.

A portál azt írja, nagykövetség politikai osztályának vezetője, David van Cleve a szeptember végi zárt körű összejövetelen arról beszélt, hogy már alig várja, hogy a menekültkrízis elmúljon, és újra kellemetlen ügyekkel „zaklathassa” Kovács Zoltán kormányszóvivőt.

Van Cleve állítólag arról is beszélt, hogy a civil társadalomnak megfelelő mozgástérre van szüksége, és azt szeretnék biztosítani, hogy Magyarországon is megkapják ezt. Ennek érdekében folyamatosan figyelemmel kísérik a magyarországi civil szervezetek helyzetét, és erről a „kormánnyal is állandó konzultációban vannak”.

Keményen dolgozó nagykövetek

Az esemény házigazdája, Colleen Bell hangsúlyozta, ő „nagyon keményen dolgozott azért, hogy kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatokat alakítson ki magyar kormánytisztviselőkkel”, miközben „nagyon keményen dolgozik az amerikai érdekek védelméért” is. Bell azt is elmondta, „érez késztetést a magyar kormány részéről, hogy érdemi válaszokat adjanak az amerikai aggodalmakra”, de ezt a VS szerint nem fejtette ki. 

Bell a kiszivárgott információk szerint külön kiemelte a Magyar Honvédség és az Egyesült Államok hadserege, illetve az magyar rendőrség és az FBI közötti jó együttműködést. Bell szerint a Honvédelmi Minisztérium „nagyon erősen Nyugat-orientált”, a VS forrásai pedig állítják, a magyar rendőrség és a nemzetbiztonsági szakszolgálatok kvázi bérmunkában dolgoznak be amerikai műveletekbe.

Összesen 315 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Learten
2015. október 11. 12:37
A cikkhez: Érdemes megjegyezni, kb ennyi esélyünk lesz bármiféle segítségre ha bajban leszünk. Az inváderhelyzet kapcsán is tapasztalhattuk. Ha a fidesz tényleg jobboldali nem ártana ez alapján tevékenykednie. Pl. növelni a saját országunk védelmét. Nem csak szájkaratét játszani az eszetlen külpolitikai játékok keretében.
Szorgos Lajhár
2015. október 11. 12:23
Egy amerikai nagykövetség legfőbb feladata annak ellenőrzése, működnek-e a különféle gittegyletek a fogadó országban.
simonszól
2015. október 11. 11:15
Minket élénken érdekelne a rasszista ,náci szimptómákat mutató rendőrség működése,valamint a koreai háború óta elkövetett ,végtelenül hasznos fegyveres összecsapásokban legyilkolt és legyilkoltatott emberek életéről való számadás.Addig COKI!!!
catalina9
2015. október 11. 11:13
Netántán megint fellép Jóbarát Elvtárs a Bitószalonban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!