Gyimesbükkön, az ezeréves határon is meggyújtották a székelyföldi őrtüzet

2015. október 26. 12:35

Több tucat székhelyföldi helyszínen gyújtottak őrtüzeteket szombaton, hogy így demonstrálják: Székelyföld létezik, és autonómiát követelnek a területnek.

2015. október 26. 12:35

Székelyföld peremtelepülésein több száz helyszínen gyújtottak őrtüzet szombat este a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) tiltakozó akciója keretében a régió önkormányzási jogát követelve. A tömegrendezvény Székelyföld 68 peremtelepülésén kezdődött egy időben ökumenikus istentisztelettel, amelynek végén felolvasták a demonstráció kiáltványát, és a résztvevők kivonultak a környező magaslatokra őrtüzeket gyújtani, illetve a gépkocsik fénycsóváját tükrökkel az ég felé irányítani. 

A fenti videó Gyimesbükkön, az ezeréves határon gyújtott őrtűzről készült.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2015. október 27. 11:23
Vannak magyarok, akik szerint ez félelmet keltő szeparatizmus: http://erdelyiriport.ro/publicisztika/gondolatok-ortuz-melle Ez a riport.ro erős gyomrúaknak való.
anegy_
2015. október 26. 14:02
Egy olyan videót szeretnék látni, amely "fentről" járja végig a 68 peremtelepülést!!!! De ezt is köszönöm Mandiner.
madarasi.abel
2015. október 26. 13:54
Apró tévedés: Gyimesbükk nem Székelyföld, hanem csángó.
Kacor király
2015. október 26. 13:29
Nincs olyan, hogy székely: magyar van meg román.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!