Gulyás: Visszautasítjuk Trócsányi szavainak kiforgatását

2015. október 21. 14:32

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese visszautasítja Trócsányi László igazságügyi miniszter Brüsszelben, egy konferencián elhangzott felszólalásának meghamisítását, és a tárcavezető szavainak kiforgatását, ahogyan az ennek nyomán Szigetvári Viktor és Niedermüller Péter által tett nyilatkozatokat is.

2015. október 21. 14:32

A Fidesz-frakció visszautasítja Trócsányi László igazságügyi miniszter brüsszeli nyilatkozatának meghamisítását és szavainak kiforgatását – közölte Gulyás Gergely, a parlament alelnöke, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-vel.

Trócsányi László hétfőn egy magas szintű, a büntető igazságszolgáltatásnak a radikalizálódás megelőzésében való szerepéről szóló konferencián arról beszélt Brüsszelben, hogy Magyarországon úgynevezett idegen harcosok eddig nem fordultak elő, de a schengeni övezet tagjaként tranzitországgá válhat, ezért fontos az igazságügyi együttműködés, például a légi utasok adatainak nyilvántartása. Kitért az uniós romaintegrációs keretstratégia fontosságára, mert – mint mondta – a radikalizmus más csoportokat is érinthet; ezért ennek egy olyan aspektusára szeretné felhívni a figyelmet, amely eddig nem került szóba.

A beszéd másnapján Szigetvári Viktor Együtt-elnök lemondásra, Niedermüller Péter DK-s európai parlamenti képviselő pedig bocsánatkérésre szólította fel Trócsányi Lászlót a romákkal kapcsolatos szavai miatt. 

A fideszes Gulyás Gergely az MTI-nek szerdán úgy reagált: az igazságügyi miniszter éppen a magyarországi cigányság nehéz helyzetére hívta fel a figyelmet, és a felzárkózásukhoz szükséges – a magyar EU-elnökség alatt és javaslatára elfogadott – romastratégia fontossága mellett érvelt.

Akik Trócsányi László külföldön meghamisítva megjelentetett szavait most belpolitikai támadásra használják fel, kormányzásuk alatt semmit nem tettek azért, hogy a magyarországi cigányság számára szociális segély helyett a felzárkózás esélyét biztosítsák” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Ezzel szemben a polgári kormány – folytatta – iskolába járáshoz kötötte a családi pótlékot, ösztöndíjprogramot indított, segély helyett tízezreknek biztosít munkalehetőséget a közmunka keretében, és – mint arra az igazságügyi miniszter is felhívta a figyelmet – uniós romastratégiát fogadtatott el.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. október 21. 16:38
Mindig túlteljesít a miniszter úr...
BostonBoy
2015. október 21. 14:40
"A beszéd másnapján Szigetvári Viktor Együtt-elnök lemondásra, Niedermüller Péter DK-s európai parlamenti képviselő pedig bocsánatkérésre szólította fel Trócsányi Lászlót" - na, ők ketten együtt mehetnek el a jó büdös francba. Nidermüllernek még rajzolunk útravalóul néhány akasztófát is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!