A Jobbik felszámolná a szentgotthárdi „menekülttábort”

2015. október 06. 19:43

A szentgotthárdi regisztrációs pont közelében demonstrált a Jobbik, melyen az MTI tudósítása szerint több helyi és országos jobbikos politikus, illetve a párt mintegy húsz szimpatizánsa és aktivistája vett részt. A demonstráció résztvevői a szentgotthárdi tábor felszámolását követelték.

2015. október 06. 19:43

A Szentgotthárd határában létesített „menekülttábor” felszámolását, a sátrak mielőbbi lebontását követelték annak a tiltakozó demonstrációnak a résztvevői, amelyet a Jobbik szervezett kedden a Rába-parti városban, százötven méternyire az éppen üresen álló regisztrációs ponttól. A demonstráción megjelent a Jobbik több helyi és országos politikusa és mintegy húsz emberből, az ellenzéki párt helyi aktivistáiból, szimpatizánsaiból álló csoport, akik „Minek a kerítés, ha nyitott kapuk vannak rajta?”, „A Fidesz nem tudja megvédeni az országot”, „Zárt kapukat!” feliratú táblákat tartottak a kezükben.

Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Szentgotthárdon és Körmenden sem kérnek a bevándorlókból, sem az olyan regisztrációs pontokból, amelyek építéséről nem tájékoztatták előre a lakosságot. Szerinte ezek létesítéséről mindenütt helyi népszavazáson kellett volna dönteni.

Rig Lajos országgyűlési képviselő a migráció közegészségügyi, járványügyi veszélyeire hívta fel a figyelmet, elégtelennek nevezve azt a szűrést, amit eddig a Magyarországon áthaladt bevándorlók töredékén végeztek el. Véleménye szerint valamennyi, az ország területére lépő migránst szűrni kellene, de ehhez jelenleg a magyar egészségügynek nincs kapacitása és az Európai Unió sem nyújt semmiféle támogatást.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője arról beszélt, hogy az illegális bevándorlás kezelésében nincs jó megoldás, csak rossz és a katasztrofális megoldás között lehet választani, de az, ami jelenleg Európában zajlik, hogy ellenőrizetlenül engednek be mindenkit, katasztrofális. Szerinte Magyarországnak létérdeke, hogy védekezzen az illegális migráció ellen. 

A demonstráció valamennyi szónoka egyetértett abban, hogy ha Ausztria és Németország lezárja a határait, vagy Magyarországnak az uniós kvótarendszer szerint menekülteket kell befogadnia, először a már meglévő, vagy ezután létesítendő regisztrációs pontokat fogják használni, ami ellen a Jobbik továbbra is tiltakozik.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Energetikus
2015. október 06. 20:57
hányan laktak már abban a táborban ? - vagy csak mindenki átmenetelt mellette Ausztriába ?
cserebogár
2015. október 06. 20:45
A zárt kapukkal igazuk lenne. Sajnos a Horváth határ melletti határzár nehezebben készül. Az átjáróházat meg kell szüntetni. Ezt minden felelősen gondolkodó politikus, polgár tudja pártpolitikai hovatartozástól függetlenül.
birak
2015. október 06. 20:05
"százötven méternyire az éppen üresen álló regisztrációs ponttól." - ha másik irányba állnak fel 150 méterre, akkor lehet, hogy már osztrák területen vannak. Ennyit a tüntetés komolyságáról.
Akitlosz
2015. október 06. 20:05
Pedig éppen Szentgotthárdon van jó helyen a tábor. A kisétáló bevándorlók hátha nem térnek vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!