Nyitott ajtókkal elindult a GYSEV soproni járata a migránsokkal

2015. szeptember 03. 11:01

Egy óra tíz perces Keleti pályaudvarban történő vesztegelést követően elindult a GYSEV migránsokkal túlzsúfolt soproni járata. A Keleti pályaudvar épületében tartózkodó tudósítónk, Pintér Bence jelenti a helyszínről.

2015. szeptember 03. 11:01

Továbbra is a Keleti pályaudvaron vesztegel a GYSEV soproni járata, amire macedón állapotokat idézve kapaszkodtak fel a nyugat felé továbbutazni kívánó migránsok. A Keleti pályaudvar épületében tartózkodó tudósítónk, Pintér Bence azt közölte: időközben több rendőr is felszállt a vonatra, és egyes ajtókat is bezártak a szerelvényeken. Voltak percek, amikor úgy tűnt, hogy egyórás késéssel elindul a vonat, de nem történt semmi.

Tudósítónk jelentése szerint tájékoztatás gyakorlatilag nincs a pályaudvarban, így azt sem tudni, hogy ha el is indul a vonat, az végül hová fog menni. Több migráns is tudósítónktól próbálta megtudni, hova indul a vonat, és mikor közölte velük, hogy bár nyugat felé, de az osztrák-magyar határon nem kel át, ugyanolyan tanácstalanok voltak, mint előtte.

FRISSÍTÉS (11:21): Pintér Bence közölte, hogy 1 óra 10 perces késéssel elindult a vonat Sopronba. Nyitott ajtókkal, amiket aztán később vélhetően bezártak. A menekültek boldogan integettek az ajtókból és ablakokból, jelentette tudósítónk. A 7. vágányon áll egy másik menetrend szerinti GYSEV-vonat, ami Győr érintésével szintén Sopronba tart, ebben magyar utasok ülnek, migránsok nem. 

FRISSÍTÉS (11:31): Indul a másik vonat Győr és Sopron felé, a rendőrök végigjárták a szerelvényeket és leszállítják a migránsokat. Fel egyáltalán nem engedik őket, jelenti Pintér Bence. A 444 közben feljutott az első vonatra, képet közöl róla, és azt írják: „Senki nem tudja pontosan, hová megy majd a szerelvény, állítólag Sopronba, de a vonatra Szombathely és Graz van írva.”

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2015. szeptember 03. 12:38
A Sopronba utazni szándékozó magyar meg bassza meg, ugye? A francba az egész hordával. Ki kell takarítani őket innen az őket ajnározókkal együtt!
csuka
2015. szeptember 03. 12:14
Hazudozás helyett a magyar lakosságot 'tájékoztatni' kellene az aljas FIDESZ szándékokról! Mi lesz itt? A FIDESZ MAFFIA ötmillió vadat akar befogadni? --- "Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét – jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak. Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani – mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak." /balrad/ CSAK A FIDESZ HAZAÁRULÓ MAFFIA !
Berecskereki
2015. szeptember 03. 12:14
Csak remélni tudom, hogy Pintér Bence nem retúr jegyet váltót és elindul Bécsbe a migránsokkal cukrászdát nyitni.
Kanóc
2015. szeptember 03. 12:00
A 444es 'tudósítás alatti első kommentek egyike : "A gyerekek csak a keleti fotókhoz kellettek? Ilyenkor otthagyják őket a gecibe?" és egyebek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!