Szegedi püspök: Sok migránsnál több pénz van, mint egy rendőr féléves fizetése

2015. szeptember 09. 09:13

Kiss-Rigó László szerint a Washington Post meghamisította a szavait. A szeged-csanádi püspök szerint akik jönnek, azok nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók és provokatőrök, sokuknál pedig több pénz van, mint egy magyar rendőr féléves fizetése.

2015. szeptember 09. 09:13

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök a Népszabadságnak nyilatkozva azt mondta: a The Washington Post eltorzította a szavait. A püspök leszögezte: egyetért Ferenc pápa azon lelki iránymutatásával, ami szerint a katolikusoknak kötelességük segíteni a menekülteket, így egyetért azzal a levéllel is, amelyet Erdő Péter bíboros és Veres András, a püspöki kar új elnöke írt Ferenc pápának.

Ferenc pápának igaza van, de nem úgy

Hozzátette: kevesen mondhatják el magukról, hogy karitatív ügyekben többet tesznek, mint a szeged-csanádi egyházmegye, csak szerinte erről alig-alig számol be a sajtó. Beszélt arról is, hogy orvosnak készülő arab és afrikai, köztük muszlim diákoknak biztosítanak ösztöndíjat; továbbá humanitárius segítséget mindenkinek nyújtanak feltétel nélkül.

Kiss-Rigó arról is beszélt, hogy a szeged-csanádi egyházmegye megfelelő intézményei készek befogadni mindenkit, aki menekültként regisztrál, majd Magyarországon akar letelepedni, de szerinte a mostani migránsok „áradatában” még nem találkoztak ilyennel. Hangsúlyozta: ő ilyen összefüggésben beszélt arról, hogy a Ferenc pápa nem tudja, mi van Magyarországon. Az pedig személyes tapasztalata, hogy a migránsok Röszke környékén nem fogadják el az ételt és a vizet, vagy kövekkel dobálták meg azokat, akik segíteni akartak nekik.

Orbán támogatása nem ellentétes az egyház nézeteivel

A püspök megismételte azon szavait, hogy ez betolakodás, akik jönnek, azok pedig nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók és provokatőrök, sokuknál pedig több pénz van, mint egy magyar rendőr féléves fizetése. Megerősítette azt is, hogy támogatja Orbán Viktor politikáját, ami szerinte egyáltalán nincs ellentétben a katolikus egyház elveivel. Kiss-Rigó szerint Orbán azon kevesek közé tartozik, akik képesek az értelmes és keresztény megoldásra ebben az ügyben.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jenggot
2015. szeptember 09. 17:36
Nincs rosszabb egy fasiszta kormányfő fasiszta papjánál.
Zokni
2015. szeptember 09. 16:01
"Ne erőlködj szuka!" - írja. Nem hinném, hogy erőlködnék. Ön elvégzi a melót helyettem. Zsidózik, ribancozik, szukázik, mikor felhívom a figyelmet Alany béna "klerikális" bűvészmutatványára, hogy összehozza Orbán menekültellenes politikáját a Pápa menekült-óvó figyelmeztetésével úgy, hogy látnoki képességgel meg tudja állapítani: ki a menekülő és ki a bevándorló. Arról nem is szólva, hogy egy egyház számára tök mindegy: segítségre szoruló van, és kész.
Vezetéknév Utónév
2015. szeptember 09. 14:05
Ez ez ember nemcsak megveszekedett antikeresztény, de súlyos mentális zavarai is vannak. Nincs valahol egy pszichiátria, ami befogadná?
formaegy
2015. szeptember 09. 13:45
"Az pedig személyes tapasztalata, hogy a migránsok Röszke környékén nem fogadják el az ételt és a vizet, vagy kövekkel dobálták meg azokat, akik segíteni akartak nekik." Szégyen, hogy a hatóság ezt engedi!!! A lábuk elé lőni, egy-két vergődő migráns kannak a fenekébe, és úgy futnának vissza a határon túlra, hogy csak füstölne! Csürhe banda! Szégyen, hogy a hatóság nem lép fel erélyesen ezekkel a vergődőkkel! Adjanak szabad kezet a civileknek. Garantálom egy csürhe banda sem jönne át a határon, és még erőszakosok sem lennének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!