„Magyarok, a múltban ti is menekültek voltatok!” – tüntettek a római magyar nagykövetség előtt

2015. szeptember 21. 20:00

Egy baloldali ellenzéki párt és több civil szervezett mintegy száz tüntetője demonstrált a római magyar nagykövetség előtt a magyar kormány menekültpolitikája ellen.

2015. szeptember 21. 20:00

Tüntetést tartottak hétfőn a római magyar nagykövetség épületének közelében a magyar kormány bevándorlási politikája ellen, a mintegy száz tüntető egyebek között a „szégyen” szót skandálta. Egyebek emellett olyan jelmondatok jelentek meg a tüntetők transzparensein, hogy „Magyarok, a múltban ti is menekültek voltatok!”, „Maradjunk emberségesek!”, „Senki sem maga választotta, hogy menekült legyen!”, „Elsők az emberek, azután a határok!” A békés demonstrációt a Baloldal Környezet Szabadság (Sel) nevű olasz baloldali parlamenti ellenzéki párt szervezte az úgynevezett Mezítlábasok civil mozgalmával, amely szeptember 11-én az EU bevándorlási politikája ellen is országos megmozdulást tartott. 

A magyar nagykövetségnél rendezett tüntetéshez csatlakozott mások mellett az Amnesty International (AI), az Emergency, valamint az Orvosok Határok Nélkül olasz szervezete is. „A kelet-európai országok a nyugatiaktól tanulták az egoizmust. Az Európai Unió a végtelenségig fog vitázni a bevándorlás megoldásáról, a tagállamok a szerdán esedékes csúcsértekezleten sem fognak megállapodásra jutni. Európában törvényes és biztonságos humanitárius folyosókat kell nyitni!” – nyilatkozott Riccardo Noury, az AI olasz szóvivője. 

A rómaival egy időben tüntetést tartottak a milánói magyar főkonzulátusnál is mintegy hetven résztvevővel. 

Szeptemberben ez volt a harmadik megmozdulás a római magyar nagykövetségnél: a korábbiak közül egyet a magyar kormány migrációs politikája ellen, egyet pedig ennek támogatására rendeztek.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. szeptember 22. 16:05
Azt hittem, hogy csak a magyar baloldal elmebeteg de ez a betegség nem ismer határokat.
Szorgos Lajhár
2015. szeptember 22. 11:26
Engem jobban érdekel, továbbra is ott virít-e a nagykövetséggel szembeni villa kőkerítésén az "Éljen Kun Béla! Suzy nimfomán" falfirka. Az Antall-kormány római nagykövete, Szörényi László utóbbi címen jelentette meg roppant szórakoztató és nagyon tanulságos visszaemlékezéseit.
berberelek
2015. szeptember 22. 10:39
Miből gondolja a Baloldal Környezet Szabadság pártja azt, hogy az ő véleménye az egyetlen igaz, s megkérdőjelezhetetlen álláspont, nota bene mindenki más hülye?! Végül is ez a párt csak a nevében baloldali, a valóságban liberális. A liberálisok hírdetik ugyanis a szólás szabadságát. Ők úgy gondolják, hogy mindenkinek jogában áll véleményt formálni. Csakhogy az ő véleményükkel ellentétes vélemény hülyeség, csak az a helyes, amit ők állítanak. Nos, ez a liberálisok világképe!
MZ/X
2015. szeptember 22. 08:52
Olasz ballib tüntetők: "Elsők az emberek, azután a határok!" Böszme a parlamentnél: "először vagyunk emberek és csak utána magyarok" Ezeket egy helyen készítették fel...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!