Ottalvással ellenőrzi a NAV a lakáskiadásokat

2015. augusztus 18. 09:34

Egyre komolyabb problémát okoz a szállodáknak, hoteleknek a magánlakások ellenőrizetlen kiadása, amelyek ráadásul gyakran teljesen feketén történnek.

2015. augusztus 18. 09:34

A NAV is egyre jobban odafigyel a különböző magánlakások turisztikai célú kiadására, és akár ottalvással is ellenőrizheti, hogy valóban megfelel-e a tevékenység a hatályos jogszabályoknak. A Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint ezek súlyos károkat okoznak a szállodaiparnak, ráadásul a közterheket sem fizetik rendesen.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2015. augusztus 18. 19:24
Közben meg jajgatnak ,hogy mennyire magasak lettek Budapesten a bérleti díjak . A diákok már nem bírják megfizetni . Pedig ez még magasabbra nyomja .
Akitlosz
2015. augusztus 18. 16:51
Azok nem közterhek, hanem állami sarcok. Minek a turizmust külön adóztatni? Így sem igen versenyképes az iparág a külfölddel, ráadásul a belföldi turizmust is visszaveti, azaz ugyan nem csak a külföldiek pénztárcáját csapolja tovább extra mértékben. 27%-os világrekord ÁFA mellett még idegenforgalmi adó is. Ez itt a probléma nem a "fekete" szobakiadás, az is ennek a következménye. 5%-os adóteher mellett nem érné meg feketén kiadni, de a jelenlegi körülmények között csak úgy éri meg. A multikat persze nem adóztatja az állam. Az hogyan van, hogy magyar cégnek 19%-os társasági adót kell fizetnie, míg a Mercédesznek csak 0,1%-ot? Nem csoda, hogy a magyar cégek soha az életben nem lesznek versenyképesek a külföldi cégekkel, még itt a saját hazájukban sem ilyen adópolitika mellett. Ennyit is csak az EU tagság miatt, előtte teljes adómentességet élveztek az ilyen multik, sőt még az állam tömte őket közpénzzel, Széchenyi tervvel és hasonlóakkal. Azért szívatják az adókkal a magyarokat ebben az országban, hogy a külföldiek jól kereshessenek rajtunk. Azért különben is kár adót fizetni, hogy a fidesz vezér felesleges stadiont építsen belőle magának a kertje végébe közpénzből.
gudmen
2015. augusztus 18. 13:47
nyilván adozniuk kell, helyes az ellenörzés... de azt nem értem, hogy a NAV 16 ezer! dolgozojának miért nincs kapacitása a kinai boltoknak, nagykereknek az ellenörzésére... kapott már valaki lekönyvelhetö számlát kinai üzletben? soha! a válasz pofon egyszerü...kinaiak egyben tejelnek a NAV-os vezeéreknek és politikustartotisztjeiknek..akik az éppen aktuális kormány tagjai.. bungie zrt-t is zsarolta a NAV 2 milliárddal..nem egy nagyvállalkozást a mai napig... ocsmány terrorbrigád a NAV...akik a makoi hagymaszedöt, az éppen vegetálo kispesti cipészt zaklatja...a nagyoktol meg fejpénzt kér, hogy bevezessék a körbeutaztatásos áfázás mikéntjébe.. köszönjük magyar kormányok!
Laibach
2015. augusztus 18. 11:56
Van ennyi idegen nyelven beszélő NAV-os ??? Amennyiben magyarul beszélve foglalnak lakást már eleve gyanúsak lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!