Lázár János: Nem vagyok balhés

2015. augusztus 20. 11:17

Nagyinterjút adott Lázár János a Vásárhely24 portálnak. Arról beszélt: elképzeléseit mindig támogatja Orbán Viktor; ugyanakkor azt is felvázolta, szerinte hol van Orbán Viktor helye a kormányzatban. Lázár Simicskáról, Paksról és a bevándorlásról is kifejtette nézeteit.

2015. augusztus 20. 11:17

Lázár János közlése szerint a legkényesebb kormányzati ügyek megoldásához szükséges elképzeléseit mindig támogatja a miniszterelnök, hiszen tőle kapja a feladatokat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a Vásárhely24 nevű portálnak nyilatkozva beszélt. A tárcavezetővel készített interjú első részét csütörtökön tették közzé, a további két rész pénteken, illetve szombaton jelenik meg.

Lázár a magyar politika egyik nagyon rossz hagyományának nevezte a sunnyogást, amivel szemben – mondta – úgy lép fel, hogy mindig nyíltan felvállalja gondolatait. „Nem személyeskedő, vagy kötözködő embernek ismernek a barátaim” – mondta a miniszter, aki szerint a lényeg az, hogy a pártáskálódás helyett megvitassák a problémákat.

A kormányzati munkamegosztást egy példával szemléltetve úgy fogalmazott, míg ő a konyhában dolgozik, addig a miniszterelnök van az étteremnek abban a részében, ahol a vendégek is. „Neki kell tudnia eladni azt a terméket, amit mi létrehozunk” – mondta.

Lázár János a paksi atomerőmű bővítését az asztalán fekvő egyik legkényesebb dossziénak nevezte, amelyet szavai szerint azért kapott meg a kormányfőtől, mert ellenkező esetben az elveszett volna a „különböző érdekcsoportok hálójában”.

Kitért arra is, hogy Magyarországnak kizárólag az olcsó áram miatt van szüksége a beruházásra. „Paks egyenlő olcsó áram, ez nem egy bonyolult dolog” - fogalmazott, és megjegyezte, ma már nem az a kérdés, hogy legyen bővítés vagy ne legyen Pakson atomerőmű, hanem az a kérdés, hogyan maradjon meg.

A Simicska Lajosról szóló kérdésre reagálva úgy fogalmazott, a politikát azoknak kell csinálnia, akiket erre megválasztanak. „Nagyon időszerűnek gondolom, hogy a nagyvállalkozókat, oligarchákat, nagybirtokosokat és uzsorásokat visszaszorítsuk a politika közeléből” – mondta. Kiemelte, mindez nem árt, hanem jót tesz a Fidesznek.

A Miniszterelnökség vezetője beszélt arról is, Hódmezővásárhelynek jót tett, hogy korábban nyilvánosságra hozták a helyi ügynökök listáját.

Lázár a migráció kapcsán megjegyezte, hogy a kontroll nélküli népvándorlás potenciálisan magában hordozza azt a veszélyt, hogy bűnözői csoportok kerülnek az EU-ba, illetve nő a terrorfenyegetettség is.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. augusztus 21. 11:48
Nem János, te nem vagy balhés. Te egy enyves kezű disznó tróger vagy. Saját bevallásod szerint sem csináltál még életedben semmit, ami hasznot hajtott volna. Mégis dúsgazdag vagy, tömöd a gyerekeidet pénzzel, hogy minél többet érjenek, Fideszes vagy te Jani, velejéig Fideszes.
Wazze
2015. augusztus 21. 11:44
De patkány zsidó az igen...
nimfak
2015. augusztus 21. 08:15
Sajnos, hogy a hozzászólók reprezentálják a választópolgárok egy részét. Elkeserítő, hogy nagyon kevesen ismeritek fel, hogy lázár az egyik legtehetségesebb politikus. Jöttök itt ezzel a külföldi utakkal, ugyan már! Gondoljátok el mit adna az ellenzék egy ilyen karizmáért.Amit még ajánlok kipróbálásra: egy napját csináljátok végig, intellektuálisan és fizikailag is!
tabakur
2015. augusztus 20. 21:46
Te Jani már megint hazudsz! Oligarchákról beszélsz.Akkor egy friss hír:Mészáros Lőrinc meghívásos pályázaton nyert 149millió886ezer forintos munkát.Nyílt pályázat 150milliótól indul.Nem büdös ez az ügy kicsit Jani? Paks! valóban nem bonyolult. A 3700milliárdot oszd el húsz évre és tedd hozzá a mindenkori üzemi költséget meg a nyereséget. Az eredmény úgy 32-40 valahány forint körül lesz. Ez olcsó áram? Az arculatodhoz azért hozzátartozik Jani,hogy simán csődbe vitted szeretett városodat,képviselő létedre a törvények alól ügyeskedéssel akartál kibújni. Igen kétes halálos balesetnek a részese voltál. A törvényeket amiket neked kellene legjobban betartani áthágod,elszámolási kötelezettségeidet nem teljesíted.Megmagyarázhatatlanul gyarapodik a magánvagyonod. Nem véletlen ,hogy te vagy az Orbán kormány egyik legerősebb embere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!