Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Határzár: kérdezés nélkül verik le a cölöpöket a kukoricásban

2015. augusztus 10. 11:38

Az érintett gazdák megkérdezése nélkül kezdte el kiépíteni a hadsereg a gyorstelepítésű drótakadályt a déli határon – írja a Népszabadság. A földtulajdonosok kérdéseire senki sem válaszol, pedig akár a területalapú támogatástól is eleshetnek.

2015. augusztus 10. 11:38

Nem is szóltak, úgy kezdték el kijelölni a leendő kerítés, illetve gyorstelepítésű drótakadály nyomvonalát a déli határon – írja a Népszabadság. A szerb határon kukoricát termesztő Schneider-házaspár azt vette észre, hogy a nyomvonalat jelző karói megjelentek a kukoricás határmenti részén, kérdéseikre azonban senki sem reagált.

Hat sornyi kukorica, összesen egy vagy két hektárnyi föld veszik el a tulajdonos szerint. A gazdák kártérítést kaphatnak az állami használatért, de gondot jelent például, hogyha a termésben 3 százaléknál nagyobb hiány keletkezik, akkor elesnek a területalapú támogatástól. A Népszabadság újságírója nem tudta megnézni az érintett területet, mivel oda a tulajdonosokkal együtt sem engedték be. Az érintetteket nem zavarná a kerítés, de nem örülnek annak, hogy senki sem tájékoztatta őket.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2015. augusztus 11. 06:44
Hát ez vicces. A NOL a vándorlók általá letaposott és legázolt kertekért és földekért eddig kány könycseppett hullajtott? Mert van egy olyan érzésem, hogy egyetlen egyszer sem írtak erről. HOgy a migránsok kerteken és földeken mennek keresztül, mindent letaposva.
Karbantartó9
2015. augusztus 11. 06:17
Te barom! Majd adok én neked kukoricát!
Potymog
2015. augusztus 10. 16:32
"de gondot jelent például, hogyha a termésben 3 százaléknál nagyobb hiány keletkezik" Ha ezerszám, illetve százezer számra grasszálnak a kukoricásban és egyéb veteményesben a zöldhatáron bevándorlók, akkor mekkora kár keletkezik?
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 10. 15:13
A támadó vadak 35-en (!) voltak, Budapesten tanuló kameruni orvostanhallgatók. Ha ilyen a leendő értelmiségi rétegük, akkor milyen bozótlakók özönlenek be nap mint nap akadálytalanul a zöldhatáron keresztül? A képen az összetört fejű MAGYAR!!!!! lány Érdekes, most valamiért nem ajvékol a TASZ-os galiciai kórus, mint a kubai niggernél https://kuruc.info/r/2/146802
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!