Egy hét múlva kész a kerítés

2015. augusztus 23. 17:18

Augusztus 31-ig megépül a szerb-magyar határra tervezett kerítés, semmi nem hátráltatja ugyanis a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint.

2015. augusztus 23. 17:18

Semmi nem hátráltatja a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását, közölte a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel. A tárcák közös nyilatkozatában az áll, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap Mórahalmon tartott munkaértekezletet a Műszaki Rendszer és az Ideiglenes Biztonsági Határzár építésével összefüggő kérdésekről.

Időre elkészül a kerítés

A munkaértekezlet első részén Mórahalom polgármestere beszámolt arról, hogy a helyi lakosság akaratával, szándékával megegyező mindaz, ami történik, az érintett önkormányzatok, a lakosság a beruházás lebonyolítása során együttműködik a Magyar Honvédséggel és a rendőrséggel. Nógrádi Zoltán tájékoztatta a résztvevőket arról is, hogy tapasztalják a már megépült műszaki rendszer terelő hatását, továbbá az illegális bevándorlók agresszivitásának, passzív ellenállásának növekedését, tették hozzá.

A munkaértekezlet második részében Hende Csaba és Pintér Sándor jelentéseket hallgatott meg az Országos Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság jelen lévő parancsnoki állományától.

„A jelentések alapján a honvédelmi és a belügyminiszter megállapították: az építési tevékenység a korábban meghatározott határidőknek megfelelően történik, a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását semmi nem hátráltatja” - olvasható a közleményben.

Minden a tervek szerint halad

Pintér Sándor kiemelte: az egyszemélyi parancsnokok kijelölése jelentősen hozzájárult valamennyi forrás, eszköz, erő hatékony és gazdaságos felhasználásához. Hende Csaba arról tájékoztatott, hogy a Magyar Honvédség végrehajtásra kijelölt alakulatainak állományából létrehozott munkacsoportok a szélsőséges időjárási viszonyok - a korábbi nagy meleg és a mostani sok csapadék - mellett is a terveknek megfelelően haladnak.

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2015. augusztus 24. 15:48
A vasfüggöny felesleges pénzkidobás, le kell bontani. Az erre szánt pénzből inkább a befogadó állomásokat kell bővíteni és iskolákat, kórházakat építeni, hogy minél könnyebben beilleszkedhessenek a menekültek.
chinasky
2015. augusztus 24. 10:44
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/a_kozmunkasoknak_nincs_unnep_kenyszermunkan_a_keritesepitok/2442668/ jóhogy kész lesz:D
áfonya
2015. augusztus 24. 05:19
Mszp összeborult az euval ,több mint valószínű gyurcsányék már 2014-ben tudtak az idegen megszállásról..Gyurcsánytól mást se hallottunk Orbán 2016-ban megbukik. Bajnai gyurcsány szaladgáltak
áfonya
2015. augusztus 24. 05:17
Eu vezetőknek köszönhető a megszállás ,nagyon úgy tűnik háttérben az eu vezérek összejátszanak valakikkel ,mert az eus országokat kötelezik befogadásra ...Gyanítom bevándorlással kapcsolatosan Angliában a Bildenberg titkos tárgyalásnak köze van melyen bajnai is részt vett..Még különös bajnai utána nem sokkal elhagyta Magyarországot ,egész vagyonát kimentette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!