Quaestor-ügy: 20 ezer euró felett egyelőre nem tudnak kártérítést fizetni

2015. július 08. 20:31

A Quaestor-károsultak kárrendezési alapjának egyelőre nincs arra pénze, hogy a 20 ezer euró feletti kártérítéseket kifizesse, viszont a Beva a jövő héttől 32 ezer ügyfél kártalanítását kezdi meg.

2015. július 08. 20:31
A Quaestor-károsultak kárrendezési alapja jelezte, hogy az alkotmánybírósági eljárás miatt nem tudott hitelhez jutni sem a Magyar Nemzeti Banktól, sem a piacról, így jelenleg nem tudja kifizetni a 20 ezer és 100 ezer euró közötti kártalanítási összegeket – közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.
 
Kiemelte ugyanakkor, hogy ez nem érinti a Befektető-védelmi Alap (Beva) kártalanítását, így - az eredeti terveknek megfelelően - július 13-tól a hiányzó kötvények miatt közel 32 000 ügyfél összesen 88 milliárd forintot fog megkapni. A Beva a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja útján a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelést fizeti ki a károsultaknak, egyenként 20 ezer euróig (körülbelül 6 millió forintig).
 
Tállai András emlékeztetett: a Quaestor-törvényben rögzített kárrendezést megtámadták a bankok az Alkotmánybíróságon. A bankárok többször kinyilvánították, hogy nem tartják igazságosnak a Quaestor-ügyfelek kártalanítását, és a Magyar Bankszövetség is olyan álláspontot képviselt, hogy Quaestor-károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás. Az államtitkár jelezte, hogy az Alkotmánybíróság döntése fogja tisztázni a helyzetet, és ettől függően kerülhet sor a további lépésekre.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2015. július 09. 00:09
Van ebben a színjátékban néhány érdekes elem. 1.A QAlap egy alkotmánybírósági beadványra hivatkozva önkényesen úgy dönt, h felfüggeszti egy hatályos tv végrehajtását, holott nincs róla bírói végzése. 2. Az államtitkár ezzel egyetért. 3. Matolcsy pénzügyi felügyelete, amelyik a Quaestor disznóságait éveken át elnézte, most a Qalap törvénytelenségeit fedezi. 4. Matolcsy pénzügyi felügyelete, amelyik a kárpótlási tv-t kreálta, és áthidaló hitelekkel hitegetett, most nem fizet, és a mafla alkotmánybíróságra mutogat. 5. Matolcsy pénzügyi felügyelete közben olyan tv-t fogadtatott el, h ő semmiért sem felel, és kártérítésért nem perelhető. A quaestorosok meg azt hitték, h akik ellopták a pénzüket, azért lopták el, h visszaadják? Hisz ugyanarról a gazdasági-politikai érdekkörről van szó.
VakzKommondor
2015. július 08. 22:20
miért? elfogyott a szíjártó család kártérítésére? VESSZEMEK A BEVÁNDORLÓK!!!Ú ÉLJEN A KARTELEZÉS ÉS A LEDLÁMPA!!!!
3M..
2015. július 08. 21:03
Hagyjuk a Quaerstort. Rengeteg Fideszesnek volt ott a pénze, ezért most az összes adófizető kártalanítja őket. De nem ezért dobtak be annyi értelmetlen témát, hogy most czikk jelenjen meg róla. "befogadjuk a Nyugatról visszaküldött menekülteket" https://balrad.wordpress.com/2015/07/08/migransok-johetnek/ Köszönjük, folytassátok! Szebb Jövőt!
Tintamin
2015. július 08. 21:00
Ja igen: nem véletlen, hogy a brókerbotrány robbanása után egy héttel habzó szájjal kezdett neki a halálbüntetésnek-bevándorlózásnak Orbán. Az első blöff volt, a második bejött: az agyhalott birkamenet rárabolt, nem érdekel már a kutyát sem, melyik fideszes haver mennyit rabolt a brókerbotrányon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!