Olimpia 2024: Budapest elküldte pályázati szándékát Lausanne-ba

2015. július 08. 09:14

Elküldte pályázati szándéknyilatkozatát a lausanne-i székhelyű Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság. A levél szerint „demokratikus gondolat” az ötkarikás játékok rendezéséhez való hozzáférés bővítése, hiszen a magyar fővárosnál kisebb városok is rendezhettek már olimpiát.

2015. július 08. 09:14

Budapest és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elküldte a 2024-es olimpiára és paralimpiára vonatkozó pályázati szándéknyilatkozatát Lausanne-ba a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB) Tarlós István főpolgármesternek és Borkai Zsoltnak, a MOB elnökének aláírásával.

 
 A Thomas Bachnak, a NOB elnökének címzett „közös szándéknyilatkozatban” az áll, hogy Budapest és a MOB a fővárosi önkormányzat és a MOB közgyűléseinek „egybehangzó döntése alapján, Magyarország Országgyűlése és a magyar kormány támogatásával” hivatalosan is bejelenti a szándékát a XXXIII. olimpia és a XVII. paralimpia megrendezésére.
 
„Meggyőződésünk, hogy a budapesti pályázat a válasz a NOB Agenda 2020 reformprogramjára, pályázati szándékunk teljes összhangban van a NOB gazdaságos olimpia koncepciójával. Egyben üdvözöljük, hogy a NOB a takarékosabb és fenntarthatóbb olimpiarendezés irányába indul, megtörve ezzel a legnagyobb és leggazdagabb országok olimpiai rendezési monopóliumát” – olvasható a dokumentumban.
 
A levél szerint „demokratikus gondolat” az ötkarikás játékok rendezéséhez való hozzáférés bővítése, így vissza lehet térni az olimpiai eszme eredetéhez, valaha ugyanis a Budapestnél kisebb Antwerpen, Stockholm és Helsinki is rendezhetett nyári játékokat.
 
„A mi olimpiai matematikánk egyértelmű: Agenda 2020 = Budapest 2024” – áll a nyilatkozatban, amely kitér arra is, hogy Magyarország az egyetlen az ötkarikás játékok 10 legeredményesebb nemzete közül, amely még nem rendezhetett olimpiát.
 
A 2024-es játékok házigazdájáról 2017-ben Limában dönt a NOB. Eddig Boston, Hamburg, Róma és Párizs jelezte, hogy versenybe száll a rendezés jogáért.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. július 09. 20:52
Fasza...
Fritz Gerlich
2015. július 09. 20:51
Magyarország alkalmatlan egy olimpia megrendezésére. Pont. Ahhoz, hogy alkalmas legyen rá, nagyjából 5 ezer milliárdot kellene befektetnie különböző sportlétesítmények, sportpályák, uszodák, medencék, utak, parkolók, épületek, szálláslehetőségek és infrastruktúra kialakításába. Ezt az 5 milliárdot az a 3,9 millió magyar munkavállaló fizetné ki, aki ma a belét is kidolgozza kis hazánkban. (A 0,3 millió közmunkást természetesen nem számítottam bele, mert velük nyilván nem sok értelme van kalkulálni, lévén, hogy valójában ők is a többi dolgozó ember jövedelméből részesülnek, csak közben értelmetlen munkákat csináltatnak velük.) Persze vannak még források, támogatások, amiket megkapnánk külföldről, de akkor azt is tegyük hozzá, hogy minden hasonló léptékű beruházás végösszege többnyire a kétszerese a kiinduláskor becsültnek. (És az sem mellékes, hogy ha nem nyer a pályázatunk, nekünk akkor is milliárdokba kerül már önmagában az is, hogy nevezünk.) Folyt.: http://koznaplo.blog.hu/2015/07/09/meg_egy_szo_a_pesti_olimpiarol
Fritz Gerlich
2015. július 09. 20:50
http://koznaplo.blog.hu/2015/07/09/meg_egy_szo_a_pesti_olimpiarol
Tintamin
2015. július 08. 15:41
A KURVA ANYJÁT ENNEK A DILETTÁNS TOLVAJ BANDÁNAK!!! 1. Hatástanulmány készült a rendezésről (mégilyet!!??) 2. Tagadják, nem akarják kiadni Nabazmeg, mia retek van ezzel a maffiaállammal? 1. Ha nem készült, mi alapján döntöttek a jelentkezésről????? 2. Ha készült, miért nem merik kiadni, kiderülne a bukó????? Undorító, ocsmány, hányinger ez a fidesz-kdnp, ki az az elmebeteg agyhalott, aki ezeket védeni bírja????? "Egyébként csak az 10 milliárd forint lesz, hogy maketteket, videókat és pályázati anyagokat gyártunk majd az olimpiára pályázó kormányzati csapatunknak." FASZABAZMEG!! http://index.hu/gazdasag/2015/07/08/nincs_is_meg_kesz_a_tanulmany_ami_alapjan_megszavaztak_az_olimpiat/ És mostmár kérhetnek amennyit akarnak a fénymásolásért, mert ezt is megoldották a mocskos gengszter fideszesek. Tessék, lehet tapsolni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!