Megvédte a kettős állampolgárságot egy ukrán politikus

2015. július 27. 10:14

Viktor Baloga szerint ha a kijevi politikusoknak joguk van ahhoz, hogy több útlevelük legyen, akkor ez a jog megilleti az egyszerű kárpátaljaikat is. A politikus-üzletember szerint ráadásul a magyar útlevél lehetőséget ad arra, hogy Európában boldoguljanak, hiszen az ukrán kormány úgysem tudna nekik megfelelő munkát és bért biztosítani.

2015. július 27. 10:14

Neki magának ugyan nincsen magyar útlevele, de semmi rosszat nem lát abban, hogy a kárpátaljai magyaroknak viszont van – mondta el a 112 hírcsatorna riporterének Viktor Baloga. A befolyásos politikus és üzletember szerint helyes, hogy a magyarok élnek ezzel a lehetőséggel. Szerinte az is egyfajta kiút lehet az ukrajnai gazdasági lehetetlenségből, hogy a magyar útlevél birtokában szabadon utazhatnak és boldogulhatnak Európában, hiszen az ukrán kormány úgysem tud nekik munkát és megfelelő bért biztosítani.

Arra a felvetésre, hogy a kettős állampolgárság nem jogszerű Ukrajnában Baloga válasza az volt, hogy a kijevi politikusoknak is 2-3 útlevele van, akkor az egyszerű kárpátaljaiaknak is joguk van ehhez. Illetve megjegyezte, hogy a kormányban dolgozó „légiós” miniszterek sem mondtak le eredeti állampolgárságukról, miután felvették az ukránt – idézi a politikus gondolatait a KárpátHír.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2015. július 27. 13:26
HA valakit Viktornak hívnak, nagy eséllyel tesz szert hatalomra... :-)
packó_
2015. július 27. 10:53
Remélem, hogy az ügyben nincs hátsón szándék, sőt, talán képviseli is ezt az ügyet. Akkor lájk.
Magyar olimpia? Köszönjük, NEM!
2015. július 27. 10:30
csak nem zsizsik útlevele van az "ukrán" maffiapolitikusoknak? meyer lansky és a többi söpredék példja alapján
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!