Két hónappal meghosszabbítják az InternetKon-t

2015. július 20. 21:23

Nem július, hanem szeptember végéig lehet válaszolni az internetes konzultáció kérdéseire.

2015. július 20. 21:23

Két hónappal meghosszabbítják a digitális fejlesztésekről, illetve az internetről szóló nemzeti konzultációt (InternetKon), így nem július, hanem szeptember végéig lehet válaszolni a kérdésekre – jelentette be a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában. Deutsch Tamás  elmondta: eddig csaknem 20 ezren válaszoltak az interneten feltett kérdésekre, és bízik abban, hogy a meghosszabbított válaszadási lehetőség jelentősen növeli ezt a számot. Hozzátette: reményei szerint akár 10 ezerrel is többen lehetnek a „párbeszédben részt vevők” szeptember végére. Megjegyezte, hogy a konzultációval kapcsolatos döntéselőkészítő anyag így két hónappal később, vagyis november végén kerülhet a kormány elé. 

Deutsch Tamás múlt pénteken Velencén, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) az MTI-nek elmondta: a konzultáció célja, hogy a kormányzati döntéseket megelőzően a fontos ügyekben legyen olyan széles körű társadalmi párbeszéd, amelyben mindenki kifejtheti a véleményét. Ilyen ügynek nevezte az internetet érintő adók csökkentését, az oktatásban a digitális kompetenciák erősítését, a kis- és középvállalkozások támogatásának erősítését, valamint a figyelem felhívását a fiatalokra leselkedő világhálós veszélyekre.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. július 22. 17:22
Leállhatnának a debil konzultációikkal. Ha valóban fontosnak tartanak a köz véleményét, akkor tessék népszavazást tartani, s kötelezően annak eredménye szerint eljárni! Ezt persze nem merik megtenni a nagy "demokraták", mástól sem félnek jobban, minthogy a többség döntsön.
VakzKommondor
2015. július 21. 11:25
Ez eddig szerinted ingyen volt? Néhány milliárd erre is elmegy, ne aggódj. Bármi is legyen ez.
VakzKommondor
2015. július 21. 10:34
szegény tompika. jobb volt amíg nem volt itthon.
Tintamin
2015. július 21. 09:55
Tomika pótcselekvése. Remélem, nem lesz anyagi vonzata, vagy törvény, mert minden ilyen baromság után kitalálják, hogy "a nép ezt akarja". Nem, nem akarja, csak hagyjatok minket békén, bazmeg, és lopjatok legalább kevesebbet, ha nem tudtok leállni a közpénzlenyúlással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!