InternetKon: Eddig 15 ezren töltötték ki a kérdőívet

2015. július 03. 18:59

Fontos a széleskörű társadalmi párbeszéd az internet jövőjéről, ezért nem felesleges az internetről szóló konzultáció – mondta el Deutsch Tamás a VOLT fesztiválon. A konzultációt eddig 15 ezren töltötték ki.

2015. július 03. 18:59

Fontos és lényeges beszélgetni a fesztiválokon is az internetkonzultációról – mondta a digitális fejlesztésről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Sopronban, miután fiatalokkal beszélgetett a Volt Fesztiválon. 

Deutsch Tamás érdekesnek és tanulságosnak értékelte a beszélgetést, mint fogalmazott: lehet látni, megfelelő helyen az embereket érdekli a közélet. Hozzátette: jól döntött a kormány, amikor az internetről szóló konzultációnál a „nem járt utat választotta” azzal, hogy az interneten lehet kitölteni a húsz kérdésből álló kérdősort. Emlékeztetett: mintegy 15 ezer ember töltötte ki eddig a kérdőívet, és reményét fejezte ki, hogy a hónap végén lejáró határidőig ez a szám meg fog többszöröződni.

A fesztiválozók kérdéseire válaszolva emlékeztetett arra is, hogy rossz volt a kormány elképzelése az internetadóról, ezért vonult 40 ezer ember az utcára tavaly októberben, ami után a kormány visszavonta a javaslatot és kezdeményezte a nemzeti konzultációt. Hozzátette: véleménye szerint a tavaly októberi tüntetésben a javaslat rosszallói mellett a politikai elégedetlenség is benne volt. Úgy fogalmazott, hogy a „körültekintés hiánya miatt” jött létre az internetadóról szóló javaslat. 

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem felesleges konzultáció, hozzátéve, hogy véleménye szerint a korábbi javaslatot most is elutasítanák az emberek. A kormány olyan kérdésekben kezdeményez nemzeti konzultációt, párbeszédet, amelyeket fontosnak tart, kíváncsi az állampolgárok véleményére – fejtette ki. 

Utalt a vasárnapi zárva tartásra is, miután több fesztiválozó azt a kérdést tette fel, hogy abban miért nincs konzultáció. A konzultáció meghozandó döntéseket alapoz meg, meglévő szabályokról nem dönt – fogalmazott.

Elmondta, hogy fontos a széleskörű társadalmi párbeszéd, mert a 21. században az internet fejlesztése aktív társadalmi és állami támogatás nélkül nem valósulhat meg. Hogy ezt milyen módon teszi majd meg a kormány, most arról konzultál az emberekkel – tette hozzá.

A fesztiválozók a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációról is kérdezték Deutsch Tamást, aki válaszában azt mondta, hogy a kérdéssor nem elfogult és nem manipulatív.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gepida
2015. augusztus 12. 15:45
Deutsch a Fidesz Szanyija.
kukagyerek
2015. július 04. 15:49
"InternetKon: Eddig 15 ezren töltötték ki a kérdőívet" ............................ Kurva nagy az érdeklődés! :) De hát, kellett adni ennek az öntelt majomnak egy plusz jövedelem forrást. A fidesz-mutyihoz ez is hozzátartozik. Nem kap eleget a nulla és a totál haszontalan "munkájáért"! Normális országokban olyasmiről nem kérdezgetik az embereket, amire a válasz magától érthető. Mert különben, röhejbe fullad az egész.
Akitlosz
2015. július 04. 15:49
Talán ha az "adócsökkentés kormánya" nem újabb és újabb és még újabb adók bevezetésén, törné a buksiját, amikor nem éppen a meglévő adókat emeli fel ...
mákgubó
2015. július 04. 15:48
Szánalmas.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!