Fidesz: Az ukrán kormány vonja felelősségre a vétkeseket!

2015. július 15. 18:37

Aggodalmát fejezi ki az elmúlt napokban Munkácson történt fegyveres összetűzések miatt és a rend mielőbbi visszaállítását kéri az ukrán hatóságoktól a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja, tudatta szerdán Bocskor Andrea, a delegáció kárpátaljai származású tagja.

2015. július 15. 18:37

Meggyőződésünk, hogy az ukrán állami szervek feladata a törvényesség betartatása és határozottan fel kell lépniük a különböző törvénytelen felfegyverkezett csoportok ellen, áll Bocskor Andrea közleményében, melyben azt is világossá teszi, hogy a küldöttség elvárja a rendvédelmi szervektől, hogy mielőbb állítsák helyre a közrendet, és garantálják a civil lakosság, ezen belül a Kárpátalján élő csaknem 150 ezer magyar biztonságát.

Bocskor közli azt is, hogy más uniós politikusokkal együtt az események alapos kivizsgálását és a vétkesek felelősségre vonását várják el. Most mindennél fontosabb a jogállamiság és a közrendet biztosító törvények betartatása, a civil lakosság biztonságérzetét garantáló intézkedések meghozása, szögezi le a közlemény, nyomatékosítva egyúttal, hogy kizárólag az állami szerveknek van joguk a közrend fenntartására és a fegyverhasználatra. Munkácson a múlt hét végén három halálos áldozatot követelő fegyveres összetűzés robbant ki a Jobb Szektor szélsőséges szervezet emberei és Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrsége között, amibe beavatkozott rendőrség.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!