Kollégiumi wifi-fejlesztést és alacsonyabb inernet-áfát javasol a Fidelitas

2015. július 07. 09:18

Ingyen wifit szorgalmaz az felsőoktatási intézményekbe és kollégiumokba a Fidelitas, amely emellett fontosnak tartja az oktatási intézmények és kollégiumok informatikai eszközparkjának megújítását, és azt is szeretné, hogy csökkentsék az internet-előfizetés áfáját, hogy minél olcsóbban lehessen hozzájutni az internethez.

2015. július 07. 09:18

A Fidelitas szerint fontos, hogy minden magyar egyetemen és főiskolán, valamint azok kollégiumaiban elérhető legyen ingyenes szélessávú internetelérést biztosító wifi szolgáltatás.Ezen túl úgy vélik, hogy fel kell gyorsítani az oktatási intézmények és a kollégiumok informatikai eszközparkjának megújítását is, és gondoskodni kell az eszközök folyamatos fenntartásához, üzemeltetéséhez szükséges forrásokról.

„Annak érdekében, hogy a felhasználók minél olcsóbban jussanak minél jobb minőségű internethez, az internet-előfizetés áfáját csökkenteni kell” – ismertette Böröcz László elnök a Fidelitas álláspontját a magyar internet jövőjét érintő kérdésekben Deutsch Tamással közösen tartott sajtótájékoztatón.

A Fidelitas arra buzdít mindenkit, hogy töltse ki az Internetkon kérdőívét, mert „Magyarországon az internet világa úgy alakul, ahogy az internetről szóló nemzeti konzultációban a magyar állampolgárok döntenek”.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2015. július 09. 09:25
Helyes. Csökkentsék a mobiltelefon tarifákat is. A Telenor, a T-Mobile és a Vodafone sokkal drágább, mint a környező államokban. A lesajnált Romániában 10 €-ért 1 hónapig korlátlanul lehet beszélni a mobilszolgáltató hálózatát és 1000 percet ad a helyi és az eu-s vezetékes hívásokért. Tovább a rezsi és informatikai csökkentések megkezdett útján!
csuka
2015. július 09. 09:25
A mozgássérültek kasszáját (f)osztogató Deutsch Tamás lemondott már?
Tintamin
2015. július 09. 09:25
Istenem, ezek a fiatal seggnyalo hulyegyerekek annyira el vannak tevedve, most tenyleg azt hiszik, hogy az oktatasban az ingyenwifihiany a legnagyobb problema???? Hogy a faszba leaz valaki ilyen idiota? Fidelitasos? Joadag seggnyalokeszseg kellhet hozza....
madarasi.abel
2015. július 09. 09:25
Finom szarkazmus. Tetszik :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!