Szász Jenő: A külhoni magyaroknak ünnep a Nemzeti Összetartozás Napja

2015. június 05. 09:53

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke szerint a kormánynak számos olyan intézkedése volt az elmúlt években amely az egész világ magyarságát arra jogosítja fel, hogy bizakodjanak.

2015. június 05. 09:53

A külhoni magyarság az elmúlt 4-5 év tapasztalatai alapján bizakodó időszakot él meg – mondta a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Szász Jenő elmondta: a június 4-i nemzeti összetartozás napját a külhoni magyarok ünnepnapként élik meg. Emellett is számos olyan intézkedése volt az elmúlt években a magyar kormánynak, amely az egész világ magyarságát arra jogosítja fel, hogy bizakodjanak.

Sok fontos törvényt fogadtak el – fejtette ki Szász Jenő, példaként kiemelve a nemzeti összetartozás napjáról és a kettős állampolgárságról szóló jogszabályokat. Ezeken felül a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke szerint az alaptörvényben rögzített „magasztos” gondolatok, amelyek szerint a magyar kormány lelkiismereti kérdésként közelíti meg a külhoni magyarokról való gondoskodást, a maximumot jelentik a világ magyarsága számára.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. június 05. 11:25
Jenő! Nem kellene ennyire nyalni a fidesznek (sem a baloldali ikertesóiknak), mert nagyon kilóg a ló lába! Jobban tennéd, ha magyarként viselkednél!
VerdbenekhyKeményFarkas
2015. június 05. 10:56
Kikérem magamnak! Semjén Zsolttal én nem "tartozom össze"!!!
Antigoné
2015. június 05. 10:24
Ez így van. Tavaly nyáron voltam Erdélyben, az ottani magyar ismerőseim hálásak a magyar államnak és az anyaországi magyaroknak az összetartozás kézzelfogható bizonyításáért.
Lehel
2015. június 05. 10:23
Külhoni magyarként én ezt a napot csak gyásznapként tudom megélni. Trianon fájdalmát nem tudja mérsékelni semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!