Szijjártó: Európának is fontos az iráni atommegállapodás

2015. május 18. 11:22

A Közel-Kelet destabilizálása rendkívüli negatív hatással van Európa biztonságára nézve, ezért az Iránnal kötendő nukleáris megállapodás mielőbbi létrejöttét sürgeti Szijjártó Péter külügyminiszter. A megállapodás nélkülözhetetlen az Európa biztonságát is jelentő közel-keleti stabilitás szempontjából – közölte a külügyminiszter miután Teheránban tárgyalt Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszterrel.

2015. május 18. 11:22

Az Iránnal kötendő nukleáris megállapodás nélkülözhetetlen az Európa biztonságát is jelentő közel-keleti stabilitás szempontjából – közölte hétfőn telefonon az MTI-vel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután Teheránban tárgyalt Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter szerint Közel-Keleten rendkívül aggasztó folyamatok zajlanak, elég csak az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terjeszkedésére, a polgárháborúkra, valamint az egyre inkább eszkalálódó konfliktusokra gondolni.

Közel-Keletnek a destabilizálása rendkívüli negatív hatással van Európa biztonságára nézve – hangsúlyozta. „Ezért a Közel-Kelet stabilitása szempontjából rendkívül nagy előrelépés lenne, ha létrejönne a konkrét nukleáris megállapodás Iránnal még június 30-a előtt” – mondta Szijjártó Péter.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2015. május 18. 15:15
Micsoda baromság!Izraelnek miért nem kell az atomfegyvereit megsemmisíteni? Most kap Irán új fegyvereket Putyintól, és nyilván olyat amilyet akar.Miről is beszélünk?Mi a fene értelme van az ilyen semmilyen beszédnek?
RAMBO
2015. május 18. 12:55
Nofene, új kis büdi barátunk lett? Remélem jól kijönnek az azeriekkel!
Tintamin
2015. május 18. 12:34
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, elsírom magam, hogy ez a dilettáns, senkiházi, seggnyaló pincsikutya a külügyminszterünk! Orbán, a te bűnöd, hogy ilyen vállalhatatlan faszkalapokkal veszed körbe magad, és teszed őket pozícióba. TAKARODÓ!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!