NATO-főtitkárhelyettes: Putyin visszaállítaná az orosz befolyást Kelet-Európában

2015. május 18. 16:15

Az amerikai Alexander Vershbow Budapesten azt mondta, sokat küzdöttünk az egységes, szabad Európáért. Úgy látja, ennek eredményét súlyosan veszélyezteti az orosz elnök azon törekvése, hogy visszaszerezze Moszkva befolyását a volt szocialista blokkban.

2015. május 18. 16:15

Vlagyimir Putyin orosz elnök igyekszik visszaállítani az orosz befolyást Kelet-Európában – mondta a NATO főtitkárhelyettese hétfőn Budapesten. Alexander Vershbow a Duna Intézet által szervezett konferencián kijelentette: „A szuverén országoknak maguknak kell dönteniük a sorsukról”. Sokat küzdöttünk a szabad, egységes Európáért, ezt most nem akarjuk feladni – tette hozzá.

Súlyos fenyegetés éri a NATO partnereit. Ilyen körülmények között különösen fontos a transzatlanti szolidaritás – mondta az amerikai diplomata a Hadtörténeti Intézet és Múzeum épületében tartott tanácskozáson.  

A NATO budapesti közgyűlésén Semjén Zsolt is felszólalt. A KDNP-s politikus többek között arról beszélt, hogy történelmi okokból és tapasztalatokból Magyarország számára stratégiai érdek az euroatlanti integráció elősegítése.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2015. május 18. 19:31
Magyarországnak KI KELL LÉPNIE AZ EU-BÓL ÉS A NATÓ-BÓL IS! Deklarálni KELL Magyarország TELJES SEMLEGESSÉGÉT, EL-NEM-KÖTELEZETTSÉGÉT! Ehhez a garanciát a jelenlegi nagyhatalmaktól kell kérni, - így az USA-tól is. Az ENSZ-en kívűl SEMILYEN POLITIKAI CSOPORTOSULÁSBA NEM SZABAD BENNE LENNÜNK !!! (Az ENSZ-ben is csak azért mert muszáj, de még az sem kötelező, elegendő lenne egy magyarországi szóvivő ott.)
liberálzöld.
2015. május 18. 17:25
Mi ebben a csodálatos? Ez a dolga!
oskar
2015. május 18. 17:19
Nekem gyanús ez a NATO és az USA által sokszor mondott vízió Putyin akaratáról. Miért nem magát Putyin fordítják le, hogy mit akar, mi a véleménye az egészről????? Miért csak a NATO főtitkár, vagy az USA külügyi szóvivő mondják, mit akar Putyin???? Ez nagyobb hamisítás mint a kádár rendszerben volt. http://rt.com/news/211411-putin-state-address-top10/
csuka
2015. május 18. 16:42
"Súlyos fenyegetés éri a NATO partnereit." --- Legalább egy ilyen 'súlyos' fenyegetést megnevezhetne! Csak az USA 'súlyos' felforgatását látjuk szerte a világon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!