Csaknem ötszáz határsértőt kapcsoltak le tegnap

2015. május 25. 09:41

A legnagyobb – 98 afgán állampolgárból álló csoport – pirkadat után lépte át illegálisan a zöldhatárt Ásotthalom közelében, közöttük 17 gyerek volt. Este az M5-ös autópályán, a röszkei átkelő közelében a rendőrök egy szerb embercsempészt is elfogtak, olasz rendszámú autójában négy szír és két iraki állampolgár utazott.

2015. május 25. 09:41

Háromszázhetvenkilenc határsértőt tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén vasárnap – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

 
Szenti Szabolcs elmondta, a legnagyobb – 98 afgán állampolgárból álló csoport – pirkadat után lépte át illegálisan a zöldhatárt Ásotthalom közelében, közöttük 17 gyerek volt. Este az M5-ös autópályán, a röszkei átkelő közelében a rendőrök egy szerb embercsempészt is elfogtak, olasz rendszámú autójában négy szír és két iraki állampolgár utazott – tudatta az őrnagy.
 
A szerb férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - indítottak büntetőeljárást, a határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.
 
Vasárnap az országban tiltott határátlépés miatt 490 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, négy gyanúsítottal szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. 
 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. május 26. 14:35
Milyen jól járnánk az EU kvótával! 20-30-at kiválogatni a normálisabbjából, az itt maradhatna, a többi pedig kapna egy ingyen vonatjegyet Brüsszelbe. És a dolog el lenne intézve. olcsón, gyorsan, EU norma szerint!
pollip
2015. május 26. 10:11
Kell foglalkozni a bevándorlással és nem olyan tesze-tosza módon, mint az eu, mert akkor semmi nem történik, csendben nézzük, ahogy csak jönnek, jönnek, jönnek.............
Akitlosz
2015. május 25. 22:41
A határsértőket nem lehet lekapcsolni. Keveri a szerző a villannyal.
vakhangya5
2015. május 25. 21:55
Az EU egy valag pénzt fizet Magyarországnak hogy védje meg az Európai Únió határait. Még is mit csinál ezzel a pénzzel az Orbán kormány? Mire költi el a helyett, hogy védje az Únió schengeni határait?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!