Az LMP Pécsen sürgetett népszavazást a bodai atomtemető kérdésében

2015. május 28. 16:16

Szél Bernadett pécsi sajtótájékoztatóján sürgette az LMP törvényjavaslatának elfogadását, mely szerint egy tervezett atomtemető ötven kilométeres körzetében népszavazást kellene tartani. Amennyiben a törvényjavaslatot nem fogadja el a többség, nem ügydöntő, hanem véleménynyilvánító népszavazást kezdeményez az LMP Pécsen.

2015. május 28. 16:16

Az LMP csütörtökön Pécsen tartott sajtótájékoztatót arról a korábban benyújtott törvényjavaslatáról, amelyben helyi népszavazást javasolnak a radioaktívhulladék-tárolók létesítésének és bővítésének engedélyezésére. Szél Bernadett társelnök Keresztes László Lóránttal, az LMP pécsi önkormányzati képviselőjével utalt Orbán Viktor kormányfő áprilisi, Pécsen tett kijelentésére a Boda közelébe tervezett nagy radioaktivitású hulladékok tárolójával kapcsolatban. „A pécsiek nélkül ilyen kérdésekben nem lehet dönteni, az lesz, amit a pécsi és Pécs környéki emberek akarnak” – mondta akkor a miniszterelnök.

Szél Bernadett az LMP által benyújtott törvényjavaslatról elmondta, annak elfogadásával egy tervezett atomtemető ötven kilométeres körzetében népszavazást kellene tartani, vagy ha ez eredménytelen lenne, a települési képviselő-testületeknek kellene hozzájárulniuk a beruházáshoz. Keresztes László Lóránt az atomhulladék-tároló beruházásának és tervezésének átláthatatlansága miatt emelte fel szavát. Jelezte azt is: amennyiben a törvényjavaslatot nem fogadja el a többség, nem ügydöntő, hanem véleménynyilvánító népszavazást kezdeményez az LMP Pécsen, amelynek határa a tervezett atomtemető helyszínétől nyolc kilométerre húzódik légvonalban.

Az atomtemetőről írt riportunkat itt olvashatja.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. május 28. 19:00
Bernike talán a népsarazás helyett azt mond meg, hova tegyék a (szél) hulladékot?
ellenforradalmár
2015. május 28. 16:49
Miért pont 50 km? Miért nem 5 km?
drkovax
2015. május 28. 16:39
Maradjatok a biciklitárolónál. Ugyan az is túl bonyolult nektek, de azzal legalább nem okoztok kárt ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!