A szemétszállítókkal együtt demonstrált Gémesi György

2015. május 01. 11:36

A gödöllői polgármester a kormánytól kért segítséget, miután a szolgáltatót a NAV inkasszálta. A rezsicsökkentés, az útdíj és a tranzakciós adó ellehetetleníti őket – állítják.

2015. május 01. 11:36

Rendkívüli állománygyűléssel egybekötött demonstrációt tartottak a gödöllői szemétszállítók, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal inkasszálta az önkormányzat tulajdonában álló céget, amely nem tudta átutalni a lerakási járulék esedékes összegét.

Gémesi György polgármester Orbán Viktor miniszterelnöknek, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek és Pintér Sándor belügyminiszternek írt levelében segítséget kért. A vállalat vezetőivel együtt úgy látják, fenntarthatatlan helyzethez vezet, hogy az önkormányzat kezéből kikerült a díjmegállapítás jogköre, miközben az útdíj, a rezsicsökkentés és a tranzakciós adó bevezetése is őket terheli. 

A gödöllőin kívül több hulladékszállító cég is bajban van az országban – írja a hvg.hu.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. május 02. 21:05
A Zöld Híd pár év alatt megduplázta a díjait. Rossz nyelvek szerint az egész szelektív másról se szólt mint az EUs támogatások lenyúlásáról. Csak remélni merem ez alaptalan.
madarasi.abel
2015. május 01. 21:40
"Az elvileg non-profit is közszolgáltatók viszont a rezsicsökkentéssel és az újabban felmerülő egyéb díjakkal nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Az útdíjat, a felügyeleti vagy hulladéklerakási díjat nem háríthatják át a fogyasztókra. Viszont legálisan pluszpénzt csak a területükön még több szelektív hulladék begyűjtésével szerezhetnek, amiből viszont annyit szinte sehol nem fognak tudni gyűjteni, hogy akár csak a fentieket kigazdálkodják."
Pinter68
2015. május 01. 21:32
Az Orbán-féle beteges központosítás és a központi árszabályozás újabb remek mellékterméke. Faszán sikerült ellehetetleníteni egy korábban eredményesen működő, a környező önkormányzatok tulajdonában lévő hulladékhasznosító céget. Olyanok mint valami fordított Midasz király. Minden szarrá válik a kezükben, amihez hozzányúlnak. Ami mégsem, azt meg ellopják.
komondor
2015. május 01. 15:07
Öntsék be a cigánystadionba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!