Tíz Bogányi-zongorát rendelt a kormány

2015. április 24. 21:57

764 millió 54 ezer forintért vásárol a kormány tíz Bogányi-zongorát, amelyek magyarországi illetve külföldi közintézményekben fognak helyet kapni.

2015. április 24. 21:57

Tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött a kormány. A hangszerek magyarországi és külföldi közintézményekbe kerülnek. A határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A határozat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, valamint az emberi erőforrások miniszterét, hogy gondoskodjon 764 millió 54 ezer forint rendelkezésre állásáról az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetési fejezetében. A pénz előteremtésének határideje július 15.

A futurisztikus külsejű, számos technikai újítással bíró Bogányi-zongorát januárban a Zeneakadémián mutatták be a nagyközönségnek. Az új hangversenyzongora erőteljes, tiszta, egyenes hangon szólal meg, Bogányi Gergely szerint hangzása barátságosabb, mint a mai modern zongoráké. A fejlesztés a névadó zongoraművész mellett Bolega Attila főkonstruktőr, Üveges Péter Attila főtervező, dizájner, valamint Cs. Nagy József zenetechnikus, intonációs szakember nevéhez fűződik. 

Nagyzenekarral először április 16-án Pécsen, a Pannon Filharmonikusok koncertjén mutatkozott be nyilvánosan az új fejlesztésű hangversenyzongora. A pécsi közgyűlés január végi ülésén döntött egy Bogányi-zongora beszerzéséről, a Kodály Központba kerülő hangszer árának előteremtésére gyűjtést indítottak a lakosság körében.

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laurence Szilard
2015. április 28. 09:43
Na most az tegye fel a kezét, akit a hír meglepett! Köszönöm!
csuka
2015. április 26. 09:26
Nem tudom miért van olyan érzésem, hogy ez nem egy "csoda zongora", hanem egy "csoda korrupció"! CSAK A FIDESZ MAFFIA!
Kanóc
2015. április 25. 22:12
Nocsak, mit írnak a Steinwayről, mint "termékről"... "...Minden Steinway egyben egy eredeti és művészi darab is, kitűnő konstrukció, elkötelezett mesterek által elkészítve..." (http://www.zongora.info/Steinway&Sons.php)
Gregorius
2015. április 25. 19:42
Ahhoz, hogy legyen esélye elterjedni, az kell, hogy megjelenjen a (hazai) koncerttermekben, felvételek készüljenek rajta, és ami szintén fontos, a nálunk megforduló vendégművészek kipróbálhassák. Ha tényleg annyira pozitív lesz a véleményük, ahogy a fejlesztők érzik, más országokban is megjelenhetnek. Egy hangversenyzongora elterjesztése messze nem hasonlítható egy új Samsung mobiléhoz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!