Csőbehúznak

2015. április 30. 11:51

A kormány az emberek leghitványabb ösztöneire épít. Az idegengyűlöletre, a gyengék és az üldözöttek megvetésére.

2015. április 30. 11:51
Somfai Péter

„Utálom. Azt is, amikor hülyének néznek, de azt talán még jobban, amikor olyan helyzetbe kényszerítenek, amiből nem lehet jól kijönni. Az összes eddigi nemzeti konzultáció ilyen csőbehúzás volt. Értelmetlenül kidobott milliárdok, amiért még hálásnak is kellett volna lennem, hiszen a „véleményemre” voltak kíváncsiak.

Most mindenen túltesznek. Ez a legundorítóbb csapda, amit az elmúlt öt évben állított nekünk a Fidesz-kormány. Olyan, amibe nem lehet nem belelépni. Ha válaszolok, hogy marhaság az egész, felkerülök Kubatov egy újabb listájára és a végén még képesek nem csak vasárnap, hétköznap is kitiltani az üzletekből. Ha nem válaszolok? Válaszolnak a haverjaik, és joggal hihetik, hogy az egész ország úgy gondolkodik, mint ők.

A válasszal akaratom ellenére legitimálom azt az aljas manipulációt, amivel a kormány az emberek leghitványabb ösztöneire épít. Az idegengyűlöletre, a gyengék és az üldözöttek megvetésére. Azt sugallja, hogy terrorista, aki keresztényként az ISIS elől menekül. Akinek asszonyát megerőszakolták, mert nem az ő hitüket vallja. »Megélhetési bevándorló«, akit Afganisztánban a tálibok fenyegetnek. Kitoloncolást, kényszermunkát, börtönt érdemelnek, mert az életükért, a családjuk, a gyermekeik jövőjéért aggódva, mindenüket hátrahagyva, világgá szaladtak.”

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nutyer
2015. május 01. 11:43
Én nem gyűlölöm őket, sőt. Imádnám, ha máshol lennének.
Karbantartó9
2015. május 01. 07:34
Az ilyen szemét aljas irományok arra jók, hogy minden olvasója fejben tarthassa: akármit csinál a Fidesz, semmi nem lesz jó indok, hogy a ballibre szavazzon!
vakhangya5
2015. április 30. 22:45
Mészáros&Mészáros 'tendertett' nyert gátépítésből. Hát mivé lett a narancsbolsi világ? Hát nem arról volt szó, hogy majd közmunkások taligával építenek gátakat? Hát már az Orbán vagyonok intézője 'tendertett' nyer?
atila68
2015. április 30. 22:33
A Népszava az emberek leghitványabb ösztöneire épít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!