Csalás és négymilliárdos kár gyanúja a Lombard Kézizálog Zrt-nél

2015. április 08. 16:11

Önfeljelentést tett a rendőrségen a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa, a nyomozás csalás gyanújával indult, a kár a négymilliárd forintot is meghaladhatja.

2015. április 08. 16:11

A Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az eddigi információk alapján a kár meghaladja a 4 milliárd forintot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Csiszér-Kovács Viktória rendőr alezredes elmondta, hogy előző nap a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa jogi képviselőjével megjelent a készenléti rendőrségen, ahol önfeljelentést tett.

Az eddigi adatok alapján a bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a 4 milliárd forintot – tette hozzá.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. április 08. 19:29
Akkor a Lombard Pápának is annyi?
Quet
2015. április 08. 16:39
"Mint azt korábban mi is megírtuk, az MNB január 22-én felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez, mivel úgy vélték, hogy a cég szabálytalanul hitelezett és refinanszírozott. Az intézkedés azt jelenti, hogy a cég bármilyen érdemi döntést csak a kirendelt jegybanki szakember tudtával hozhatott." Nem ilyen biztost rendeltek ki a Quaestorhoz is, március 10-én? Ehhez képest nagyarányú pénzmozgások, átírások, kayaibrahimozás, még 16-án is.
Berecskereki
2015. április 08. 16:39
"A Kézizálog Zrt. üzleti finanszírozásában jelenleg 8 bank vesz részt (CIB Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, UniCredit Bank, K&H Bank, Commerz Bank, Széchenyi Kereskedelmi Bank, Volksbank)." http://www.kezizalog.hu/zaloghitelezes.html
Berecskereki
2015. április 08. 16:27
Érdekes! Amióta a PSZÁF az MNB-hez tarttozik sorba buknak a pénzügyi cégek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!