Bánáti: Az államnak nincs erkölcsi alapja tiltani a hálapénzt

2015. április 01. 10:59

Az ügyvédi kamara elnöke szerint az államnak addig nincs erkölcsi alapja büntetni a hálapénz elfogadását, ameddig nem gondoskodik az orvosok méltó javadalmazásáról.

2015. április 01. 10:59

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2015. április 01. 21:47
Magyarországon senkinek nincs méltó javadalmazása, mert a zsidrák bankárok, politikusok, élősködők ezerszeresen túl vannak fizetve, a dolgozó magyar ember pedig mélyen alul! - Hol van Kisbér? - Mindenhol, B+!
Wazze
2015. április 01. 21:45
A kizsarolására van?! Basszátok meg, barmok!
SLI0010
2015. április 01. 19:32
"A többi eü dolgozó esetében azért nem látványos a dolog, mert sokaknak semmi nyelvtudása nincs, így nem tudnak elmenni - míg a legtöbb orvos legalább egy nyelvet beszél magasabb szinten, főleg a művelt, szakirodalmat követő és értékes szakember." Nézd meg a kórházak szakdolgozói álláshirdetéseit. Gyakorlatilag az összes területen óriási a hiány - ápolók, szakasszisztensek, műtősök, stb. Ráadásul pont a fiatal, magas képzettségűeket fogjuk itt is elveszíteni, hiszen a diplomásoknak már kötelező a nyelvvizsga - a külföldi kórházak pedig szó szerint vadásznak rájuk
gwrf
2015. április 01. 18:46
és még annyit: nem hinném, hogy csak mi, betegek vagyunk kiszolgáltatottak. Amikor kívülállók az egészségügy problémáiról beszélnek, az elsők közt említik, hogy elvennék a hálapénzt az orvosoktól. Azt viszont elvétve, hogy radikálisan csökkentenék az orvosok által ténylegesen ledolgozott órák számát. Pedig egy német kórházi orvos kb. feleannyit dolgozik, mint egy magyar. És ha a túlterhelt magyar orvos az ügyelet huszadik órájában elbasz valamit, és abból tragédia történik, akkor mehet a bíróság elé. Vagyis viselje a stresszt, a sok helyen szar munkakörülményeket, a túlterheltséget, de legyen kedves (mert különben körbeköpködik a praxis blogon), ne hibázzon, és nehogy bármit is elfogadjon, mert akkor ő a csaló szemét. Mindeközben azok, akik ezt várják, okosba' dolgoztatnak az autószerelővel, a karosszériással, az asztalossal, a villanyszerelővel, hiszen ha az nem ad számlát, abból mindketten jól járnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!