Változások lehetnek a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban

2015. március 26. 12:28

A jelenlegi szabályozás szerint a pékségek csak tej- és péktermékeket árulhatnak vasárnap, hiába van üdítős hűtőjük.

2015. március 26. 12:28

Szatmáry Kristóf államtitkár közlése szerint folyamatosan figyelik a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos visszajelzéseket, és ezek alapján leghamarabb másfél hónap múlva változások is lehetnek. 

Az egyik ilyen, hogy mégis kinyithatnak majd reggel 6 óra előtt is az üzletek, hogy a munkába igyekvők a szokott helyükön vásárolhassanak maguknak. 

A másik a pékségeket érinti: ők jelenleg ugyan dolgoztathatják az alkalmazottaikat vasárnap is, viszont az alkalmazott csak pékárut és tejtermékeket adhat el, mást nem, hiába van üdítős hűtőjük. Ugyanitt a tulajdonos viszont eladhatja az üdítőt is.

Ezt a szabályozást azzal indokolták, hogy a pékségek ne élhessenek vissza azzal, hogy vasárnap is nyitva tarthatnak.

Ha változna a szabályozás, akkor megengednék, hogy kávét és vizet is árulhassanak a pékségek.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2015. március 27. 09:16
Szerintem is a semjént kéne kibaszni a parlamentből, épp elég kárt csinált már eddig is, ne ötleteljen tovább, mert tényleg lámpavason fogja végezni és nem fogjuk megsiratni. A kormánynak meg vissza kéne vonni az egészet úgy ahogy van és kicsit kidolgozottabbal előjönni, amiben a multikat szivatják csak.
realista
2015. március 26. 21:00
Rájöttek, hogy az álszent duma a miséről, meg a családi programról nem azért nem jön be, mert az ásványvíz, és üdítőital árusítás korlátozza benne a pékeket.
peti
2015. március 26. 20:58
Lehet, hogy volt már, de azt magyarázza már el valaki, hogy az éjjel-nappal nyitva tartó boltokat miért szüntetik meg rendeletileg? Hogy ne kelljen a polgárnak éjjel dolgoznia? Akkor a night clubok is csak nappal üzemelhetnek? Benzinkút se lehet nyitva folyton? A rendőrök se járőrözzenek? Tűzoltás semmi? Beteg várjon reggelig, csak nem pusztul el, ha addig kibírta? Vagy más oka van? Rendes ember éjjel nem mászkál, ha meg mászkálhatnékja van, hát legalább ne vásárolgasson, oszt kész? Legközelebb kijárási tilalom, mert csak a balhé van folyton úgyis? Karamboloznak, berúgnak, verekednek, városnéznek, lámpát is égetni kell nekik, hát a faszom nem kéne?
gwrf
2015. március 26. 20:05
azért megnyugodva látom, hogy ezt már tényleg csak a mandi legreménytelenebb idiótái veszik védelmükbe. Zakar, Fakutya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!