Románia: Nem vagyunk olyan, mint az Iszlám Állam

2015. március 12. 10:09

A székely szabadság napja alkalmából Hősök terén tartott megemlékezés egyik felszólalójára reagált román külügy: szerintük „elfogadhatatlan”, hogy a Székelyföldért Társaság elnöke, György-Mózes Árpád az Iszlám Államhoz hasonlította Romániát. György-Mózes szerint a román hatóságok fejeznek le alapvető demokratikus jogokat.

2015. március 12. 10:09

A bukaresti külügyminisztérium – a Mediafax hírügynökség érdeklődésére küldött válaszában – „elfogadhatatlannak” nevezte a Székelyföldért Társaság elnökének kijelentését, aki a székely szabadság napján, kedden rendezett budapesti tüntetésen azt mondta: „Románia a 21. század Európai Uniójának az Iszlám Állama”.

György-Mózes Árpád a budapesti Hősök terén tartott demonstráción kifejtette: Románia azért hasonlítható az Iszlám Államhoz, mert szerinte a román hatóságok döntéseikkel hetente fejeznek le olyan alapvető demokratikus jogokat, mint a gyülekezési, a szabad véleménynyilvánítási és a nemzeti identitáshoz való jog.

A Paginaeuropeana.ro portál által csütörtökön idézett reagálásban a román külügyminisztérium leszögezte: egy ilyen kijelentés nem felel meg az európai szellemiségnek, és elfogadhatatlan.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laurence Szilard
2015. március 12. 14:02
"Beérett a fél évszázados nemzetellenes vetés rohadt gyümölcse." legalább modorosságért nem kell a szomszédba menned.:D
kispufi
2015. március 12. 12:01
"Románia a 21. század Európai Uniójának az Iszlám Állama" - valóban erős túlzás. már lesarkítani a 21. századra és az unióra.
tóth mária
2015. március 12. 11:36
...és az EU kussol! Csak az uborka görbülete a fontos és a tyúkketrec! Hajrá, demokrata EU! Idióták!
Fakutya Vigyora
2015. március 12. 11:36
Annyiban mások, hogy sokkal szervezetlenebbek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!