Iránytű Intézet: Fej-fej mellett a jobbikos és a fideszes tapolcai jelölt

2015. március 20. 11:53

Az Iránytű Intézet felmérése szerint a jobbikos Rig Lajosra és a fideszes Fenyvesi Zoltánra is a választók 23-23 százaléka szavazna a tapolcai időközi választáson. A DK és az MSZP közös jelöltjének 14, az LMP-s Sallee Barbarának 2 százalékot mértek.

2015. március 20. 11:53

Az összes választó körében azonos a Fidesz és a Jobbik tapolcai jelöltjének népszerűsége – derült ki az Iránytű Intézet közvélemény-kutatásából. A DK és az MSZp közös jelöltjét, Pad Ferencet 14, az LMP-s Sallee Barbarát 2 százalék támogatja. A bizonytalanok aránya 19 százalék, és 10 százalék nem tudja, elmegy-e szavazni.

A pártot választók között is csak egy százalékkal marad el a jobbikos Rig Lajos népszerűsége a fideszes jelölt mögött: Rig 37 százalékon, a fideszes Fenyvesi Zoltán 38 százalékon áll ebben a körben. A baloldali Pad Ferencre a pártválasztók 22 százaléka, az LMP-s Sallee Barbarára 3 százaléka szavazna. 

Azon pártot választók között, akik választási részvételüket biztosra ígérik, két százalékkal veri a fideszes jelölt a jobbikost: Fenyvesinek 37, Rignek 35 százalékot mértek ebben a körben. Pad Ferencet a biztos szavazók 26 százaléka választaná, míg Sallee Barbarára 2 százalék szavazna.

A közvélemény-kutató a 73 ezer fős választókerületet 650 fős mintán modellezte – írja az Alfahír.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. március 22. 21:38
Jobbik eddig nemet mondott a családok megsegítésére.Jobbik a baloldallal együtt folyamatosan támadja a kormány magyar családokat segítő lépéseit. Ahogy a baloldal számos politikusa, úgy a Jobbik képviselői sem szavazták meg a rezsicsökkentést, a bankok elszámoltatását és a forintosításra is nemmel szavaztak. A Jobbik két kulacsos politikát folytat, parlamentben birálja az MSZP-t, ellenzéket a szavazásokon meg mellé áll. Söt legtöbbször a kormány, még a Jobbiktól kapja a legtöbb kritikát. A parlamentbe, mindent papirból olvassák, magyarázzák, hogy hogy kéne, csinálni, de Volner úr a valoságban, a gyakorlatban másképp van.
1120
2015. március 20. 16:43
A Jobbikos nyer, nem kérdés... 1. SOHA egyetlen választáson nem jósoltak még ekkora szavazatarányt egy jobbikosnak. 2. Az időközi választásokon csak a "politikai B-közepek" vesznek részt, a többiek meg nagy ívben tojnak rá (én is). A "politikai B-közép" pedig jelenleg vitathatatlanul a Jobbiknál a legerősebb - messze a legerősebb!
Finale*
2015. március 20. 15:58
Csak nem lettel jobbikos ?
kukagyerek
2015. március 20. 15:21
A te fideszednek van gyakorlata ebben. Csak a pökhendi bandád nem átdobni szokta a választóit, hanem egyenesen átbaszni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!