Kártyavárak

2015. március 11. 10:07

A felelősök jogszerű megbüntetésén túlmenően olyan szabályozást kell alkotni, ami erős garanciákat ad arra nézve: nem fordulhat elő még egyszer, hogy egy külső sokk rántja le a leplet a belső stiklikről.

2015. március 11. 10:07
Erdősi Csaba

Nyilván sok mindent lehetne most írni arról, miképpen juthatott el idáig ez a szektor Magyarországon, kik és miért nem tudták megakadályozni a cinkelt lapokkal való játékot. De ne legyenek illúzióink, itt most semmiféle botrányról nem lenne szó, ha nem engedte volna el a svájci jegybank a frank árfolyamát azon az emlékezetes január közepi napon. Az ennek nyomán jelentkező veszteség fedte fel, mi zajlik a fényes portálú és eleddig nagy presztízsű társaságok sötét hátsó szobáiban, rejtve a nyilvánosság és az ellenőrök előtt. De a józan ésszel nehezen magyarázható frankerősödés csak innen nézve ok, tágabb horizonton talán maga is következmény. Annak a valószínűsíthető következménye, hogy a világ nagybefektetői, akárhogy adják is a nagymenőt, ugyanúgy pánikolnak a pénzük miatt, mint a Quaestor irodái előtt tegnap tolongó magyar ügyfelek.

Hogy a világban mekkora lehet a baj, és mi a megoldás, azt majd meglátjuk. Ám ettől függetlenül idehaza itt és most kell lépni valamit. Azonnal. A felelősök jogszerű megbüntetésén túlmenően olyan szabályozást kell alkotni, ami erős garanciákat ad arra nézve: nem fordulhat elő még egyszer, hogy egy külső sokk rántja le a leplet a belső stiklikről, és lépni kellene annak érdekében is, hogy ha vannak még a rendszerben ingó kártyavárak, azok ne maguktól, káoszt és tovább fokozódó félelmet okozva, hanem valamiképpen irányítottan dőljenek össze. Hiszen nem kérdés, hogy ha végképp elvész a pénzügyi szolgáltatók iránti bizalom idehaza, annak beláthatatlan következményei lesznek az egész magyar gazdaságra nézve – nem is beszélve a gazdasági szereplők működését szabályozni köteles hatóságok hiteléről és tekintélyéről.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barnabox
2015. március 12. 08:37
Az egész-úgy ahogy van- hányinger! Egy istálló, ahogyan miniszterelnök úr mondta! De hogy nincs ( vagy nem is volt) felügyelet az is biztos, és ez az egyik legnagyobb disznóság ebben! Nem veszik észre hogy 60 milliárd helyett 210 milliárd kötvényt bocsájtottak ki?!!! Mi a jó édesanyjukat csináltak?! És eközben: Ezek a stupid pártkatonák egymást savazzák, ahelyett, hogy leülnének, és megoldást találnának erre a sok disznóságra! Ez lenne a normális reakció! Egy normális országban!
kukagyerek
2015. március 11. 14:26
5 év, 2/3, - miről tetszik beszélni!
Alia
2015. március 11. 13:57
De hiszen egy sikertörténet zajlik a szemünk előtt! "Fidesz: az évtizedes pénzügyi korrupciónak vége! Az MSZP hiába próbálja elhárítani a felelősséget, kormányai mikor megtehették volna, nem léptek fel az évtizedes pénzügyi korrupció ellen. Ennek a korszaknak most vége, a csalások korszakát egyszer s mindenkorra lezártuk. Bebizonyosodott,hogy a Fidesz-KDNP frakció jól döntött, amikor az MNB és a PSZÁF összevonása mellett tette le a voksát. Ez az együttműködés hatékony eszköznek bizonyult az évtizedes pénzügyi korrupció felszámolásában. Kiadó: Fidesz-frakció" http://os.mti.hu/hirek/105064/a_fidesz-frakcio_kozlemenye
pollip
2015. március 11. 12:23
Valóban van kártyavár-a Simicska média-birodalom. Az mno lassan egybesülhet a népszabóval, minek kettőt fenntartani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!