DK: Kezdjen el végre dolgozni az ügyészség!

2015. március 07. 14:25

Varju László szerint az ügyészség látszatintézkedések helyett inkább nyomozhatna például az V. kerületi ingatlanügyben.

2015. március 07. 14:25

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel Polt Péter legfőbb ügyészt, „látszatintézkedések” helyett „kezdjen el végre dolgozni”, és indítson nyomozást például az V. kerületi ingatlanügyekben – közölte a DK alelnöke szombaton. Varju László budapesti sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnöknek is meg kellene szólalnia abban a kérdésben, hogy valóban felelősségre vonás nélkül maradhat-e „a belvárosi önkormányzatnál keletkezett kár”, amelynek összege Varjú László szerint 4 milliárd forint.

Varju László elmondta, hónapok óta nyomon követik, milyen munkát végez az ügyészség. Szerinte most már a statisztikai adatokban is nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt években háromszor annyi feljelentést utasított el az ügyészség – a politikus megítélése szerint ok nélkül – mint korábban. Jelezte, ebben benne vannak azok az V. kerületi ingatlanügyek is, melyekben a DK is tett feljelentést. Hozzátette: a feljelentést elutasító döntés ellen a párt felügyeleti panasszal él.

A politikus szerint ugyanez a helyzet a trafikügyben is, amelyben nyilvánvaló visszaélés ellenére sem rendelt el nyomozást az ügyészség, pedig pályázatok ezrei állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ezt megtegye. A DK alelnöke utalt arra, hogy az egyik ügyben nemzetközi bíróság is jogtalanságot állapított meg. Az is mondta, választ várnak az ügyészségtől arra, „mikor lesz végre, hogy fideszes ingatlanbotrányban kattan a bilincs”.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kala pál
2015. március 07. 16:48
Mi van a trafikmutyival Varnyú? Nagy a csend pedig rendes károgással lett az irat elszállítva! http://gepnarancs.hu/2014/08/atvette-a-trafikpalyazat-dokumentaciojat-a-dk/
GV0917
2015. március 07. 15:42
"Kezdjen el már végre az ügyészség!"-Egyetértek! Mert a világ legfelháborítóbb esete az, hogy a DK-sok gyűldéje még szabadlábon van! Egyre károg: KÁR volt KÁR- tudjuk rusnya! Hess madár!Mert mit te csinálsz, az biztos KÁR! Vagy nem madár-úgy mint Molnár :VADSZAMÁR??
drkovax
2015. március 07. 14:42
Hát ... Ha az ügyészség időrendben elkezdené feldolgozni a restanciáit, Varjú nagyon hamar sittre kerülne (pl. NGYIA ingatlanok) ...
qccqccqcc
2015. március 07. 14:38
Nesztek basszátok meg! http://pestisracok.hu/az-mszmp-es-2641-ingatlan-az-eltunt-szazmilliardok-nyomaban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!