Atomtemető: fórumsorozatot szervez Pécsre az LMP

2015. március 15. 12:25

A Pécs melletti Bodán létesülhet lerakóhely az új paksi blokkok fűtőelemeinek. Az LMP áprilistól fórumokat szervez, hogy tájékoztassák a lakosságot.

2015. március 15. 12:25

Kóbor József sugárvédelmi szakértő az RTL híradójának azt mondta: nem lehet garantálni, hogy akár több ezer évig biztosan ne jusson ki sugárszennyezett anyag a környezetbe, hiszen például földrengés következtében is sérülhet a tározó.

Az RTL által megkérdezett helyiek nem sokat tudnak a tervekről, csak annyit, hogy ez még nincs eldöntve.

Az atomhulladék-lerakónak a tervek szerint 2050-re kellene megépülnie.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2015. március 16. 08:36
Nem vagyok atomfizikus. Ezért a kérdésem a következő lenne: Van egy működő atomreaktor aktív fűtőelemekkel Pakson. És van egy lemerült elemekkel telerakott tároló. Mitől veszélyesebb az utóbbi, mint az aktívan "dolgozó" előző? Földrengés Paksot is érint, ezért be kellene zárni? Akkor mi lesz az aktív fűtőelemekkel, azok hova kerülnek? És mi lesz egy földrengés esetén az USA, izrael, Oroszország, stb atomfegyvereivel? Azok nem sérülhetnek meg egy földrengés alkalmával? Kérem az LMP szakértőinek a válaszát!
vakhangya4
2015. március 15. 19:49
Ez már nem veszélyezteti a pécsi vízbázist, mint a 3D radar?
Wendriner
2015. március 15. 18:57
Fórumsorozat. Tartja szélberni atomtudós.
Szorgos Lajhár
2015. március 15. 15:27
Ez az izgága nőszemély képtelen felfogni, hogy Mo.-on lehetetlen atomenergia-ellenes hisztériára komoly szavazati aránnyal rendelkező politikai alakulatot alapítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!