A DK kiiktatná a Jobbikot a közéletből

2015. március 14. 14:03

A DK azt kéri, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatalból indítson vizsgálatot Kulcsár Gergely jobbikos képviselő ügyében, aki egy e-mail tanúsága szerint beleköpött a Duna-parti, holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe. Gréczy Zsolt szerint a Jobbikot „ki kell iktatni a közéletből”.

2015. március 14. 14:03

A DK azt kéri, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatalból indítson vizsgálatot Kulcsár Gergely jobbikos képviselő ügyében, aki egy e-mail tanúsága szerint beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe.

 
Gréczy Zsolt szóvivő és Varga Zoltán, a DK elnökségének tagja szombaton Budapesten sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a Demokratikus Koalíció birtokába jutott egy olyan e-mail, amelyben Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő ír akciójáról.
 
Varga Zoltán elmondta, hogy a birtokukba került levelet a képviselő 2011-ben írta. Kérdésre válaszolva nem akarta nyilvánosságra hozni a levél forrását, de közölte: megvizsgáltatták az írást, és száz százalékosan biztosak benne, hogy valódi.
 
Az e-mail mellé bemutattak egy fényképfelvételt, amelyen a  vascipők mellett guggoló, a jobb keze hüvelykujját felfelé tartó politikus látható. Az e-mail szövege szerint a fotó akkor készült, amikor Kulcsár Gergely „egy kis feltöltődésre” vágyott, és meglátogatta a Duna-parton, „a képen látható vidám helyet”.
 
Varga Zoltán hangsúlyozta, hogy nem magánlevélről van szó. Az e-mail címzettjeit – Mirkóczki Ádám képviselő kivételével kitakarták – de a DK debreceni elnökének elmondása szerint a Jobbik ismert jelenlegi, illetve volt politikusai szerepelnek közöttük.
 
Gréczy Zsolt elmondta, pártjuk arra kéri Polt Pétert, hogy hivatalból indítson eljárást Kulcsár Gergely ellen, mert „ez az uszítás, ez a náci tempó nem mehet tovább Magyarországon”. A politikus úgy fogalmazott, egyszer és mindenkorra le kell számolni azzal, hogy a Jobbikot bárki is szalonképes pártnak tekinti. A Jobbikkal nem tárgyalni kell, a pártnak azokat a képviselőit, akik ilyen nézeteket vallanak, „egész egyszerűen ki kell iktatni a közéletből” – jelentette ki.
 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. március 15. 14:34
Kiiktatná? És milyen alapon? Kedves DK, azt is el kell fogadni, ha a nép egy bizonyos hányada azt a politikát és magatartást találja helyesnek, amit a Jobbik képvisel. Ha nektek nem tetszik, akkor nem kiiktatni kell, hanem legyőzni. Elsősorban a választásokon, törvényes eszközökkel.
választópolgár
2015. március 15. 12:49
1% magyar állampolgársággal rendelkező, megtévesztésből magyarul beszélő állampolgár ki akar iktatni másfélmillió magyart.
kukagyerek
2015. március 15. 09:57
"A DK kiiktatná a Jobbikot a közéletből" .................. Itt ha valakit ki kell tiltani a közéletből, az a dk. Szerencsére a legjobb úton haladnak ebbe az irányba. Nem tudom köpött e a jobbikos vagy nem, de a magyargyűlölő dk-s banda, ettől még nem lesz elfogadhatóbb a tisztességes magyar emberek számára.
Cezar
2015. március 15. 00:25
háTurul.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!