Vasárnapi zárva tartás: Az LMP mentesítené a kertészeteket

2015. február 01. 15:16

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be azért, hogy a kertészetek vasárnap is nyitva tarthassanak, azok ugyanis szezonálisan működnek, viszont jellegükből adódóan gyakran meghaladja alapterületük a kétszáz négyzetmétert. Az LMP szerint ezer munkavállaló és több száz vállalkozás menthető így meg.

2015. február 01. 15:16

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be azért, hogy a kertészetek vasárnap is nyitva tarthassanak, az ellenzéki párt szerint ugyanis tévedés volt a Fidesz részéről, hogy ezeket a vállalkozásokat is egy kalap alá vette a kiskereskedelem egészével.

 
Lengyel Szilvia, az ellenzéki párt vidékfejlesztési szakszóvivője és Sallai R. Benedek az LMP országgyűlési képviselője közös, vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „az érdemi egyeztetés és előkészítés nélkül kierőszakolt” vasárnapi zárva tartás súlyosan veszélyezteti a kertészeti árudákat, szezonális faiskolai árudákat. 
 
„Bár képviseletükért több szakmai szervezet is kiállt, a kormány ezúttal is figyelmen kívül hagyta a józan érveket, a fideszes többség pedig ismét azelőtt döntött, hogy gondolkozott volna” – jegyezték meg. 
 
Hozzátették: a kertészetek forgalmát eleve befolyásolja a szezonális működés, esetükben nem is érvényes a kormány érvelése a vasárnapi pihenőidőről, hiszen a lerakatok többsége december végétől márciusig amúgy is zárva tart. 
 
„Termékpalettájából adódóan a legtöbb kertészeti áruda alapterülete meghaladja a törvény által meghatározott 200 négyzetmétert, de teljes tévedés ezen az alapon egy kalap alá venni például az élelmiszert, műszaki cikket, ruhát forgalmazó üzletekkel” – olvasható a közleményben. 
 
Mint írták, az LMP törvényjavaslatot nyújt be, amely mentesítené a kertészeteket a vasárnapi zárva tartás alól, „ezzel több száz vállalkozás működése, több ezer munkavállaló megélhetése menthető meg”.
 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2015. február 02. 10:30
Az elefánt szeretett festeni és festett is egy képet. Tetszett neki és úgy gondolta megmutatja a barátainak is. Jöttek is sorban. A denevér szerint jó, csak az egészet meg kell fordítani; ami fent van, az kerüljön alulra. Az oroszlán nem tudta, mi az a hó, ki látott már ilyet(!), a kutya azt mondta, a macskát nem a fán akarja látni, a papagáj szerint színtelen az egész, a majom pedig minden elemét a képnek máshova tenné és másképp ábrázolná. Így ment egy darabig, az elefánt mindenki véleményét meghallgatta, szép akkurátusan feljegyezte, azután neki ült és két hét alatt átdolgozta a képet. Meghívta újra a barátait, hogy megmutassa az új alkotást. Mikor ezek meglátták, azt sem tudták hova legyenek, mert ekkora zagyva badarságot még életükben nem láttak. Meg is mondták az elefántnak és ott is hagyták. Szegény elefánt elszomorodott és letett arról, hogy festegessen, pedig lenne hozzá tehetsége.
Akitlosz
2015. február 01. 23:21
Mindenkit mentesíteni, nem csak a kertészeket! Döntsön a nép szavazáson!
kjkj945
2015. február 01. 17:32
Kertészeket? Talán a virág árusítást. Mindegy, hol van a bolt!
alex.leopardi
2015. február 01. 16:45
ideje lenne engem is mentesiteni az influenzától,van annyira fontos mint a vasárnapi nyitva v.zárvatartás kérdése
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!