Nincs jelölt: megint elmarad a polgármester-választás Udvariban

2015. február 02. 16:37

Jelölt hiányában elmarad a február 8-ára kitűzött időközi polgármester-választás a Tolna megyei Udvariban, ahol a korábbi polgármester a rendkívül alacsony fizetés miatt nem indul újra: Peszt Attila ügyvivőként is többet kap, mint korábban.

2015. február 02. 16:37

Jelölt hiányában elmarad a február 8-ára kitűzött időközi polgármester-választás a Tolna megyei Udvariban - közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

 
A 352 lakosú településen a január 5-i határidőig egyetlen jelöltet sem állítottak – mondta Baranyai Eszter. A községben tavaly október 12-én szintén jelölt hiányában nem választottak polgármestert.
 
A helyi választási bizottságnak a február 8-tól számított 120 napon belüli időpontra ismét ki kell tűznie az időközi polgármester-választást – tette hozzá. Addig ügyvivőként a korábbi polgármester vezeti a községet. 
 
Peszt Attila, a falu független ügyvivő polgármestere az MTI-nek elmondta: azért nem indult egyik választáson sem, mert a bruttó 149 ezer forintos illetményt alacsonynak tartja. „Nettó 97 ezer forintért ezt a munkát nem lehet csinálni” – jegyezte meg.
A 61 éves faluvezető 1993 óta áll a község élén, ügyvivőként korábbi, nettó 224 ezer forintos illetményét kapja.
 
A hegyháti településen az aktív lakosság 60 százaléka tartósan munkanélküli, a polgármesternek az ő közfoglalkoztatásukat kell lebonyolítani, ami nagy felelősség; nem véletlen, hogy senki nem akar polgármester lenni - mondta.
 
Arról is beszámolt, hogy az udvari önkormányzat nehéz pénzügyi helyzetben van, a többi között gondot okoz a közvilágítás számlájának kifizetése. A településen nincs vállalkozás, az egyetlen helyi bevétel a háztartásonként évi kétezer forintos kommunális adó.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. február 02. 17:52
Egyesítsék Miszlával és nincs probléma!
heep
2015. február 02. 17:35
A polgármesternek járó 150 ezer bruttó fizetés tényleg szégyen. De egy olyan faluban ahol 60%-os a munkanélküliség ha nincs jelentkező akkor ott valami más baj is lehet, nem csak az alacsony fizetés.
Kanóc
2015. február 02. 17:03
Udvari, összkomfortos hivatal kiadó, függetlennek. Nemdohányosok előnyben. Irányár : 250.000.- bruttó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!