LMP: Az önkormányzatokra hárítja a kormány a szociális katasztrófát

2015. február 10. 12:37

Az LMP szerint katasztrofális következménye lehet, hogy az állam az önkormányzatokra bízza a szociális segélyezést. Gertsmár Ferenc, a párt önkormányzati szakszóvivője és veszprémi jelöltje azt monda: sok település emiatt kénytelen lesz majd adókat kivetni, vagy fejlesztésektől elvonni a forrásokat.

2015. február 10. 12:37

Az LMP szerint katasztrófával járhat, hogy a kormány az önkormányzatokra bízza a szociális segélyezést. Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati szakszóvivője és veszprémi jelöltje keddi sajtótájékoztatóján Magyarország egyik legnagyobb problémájának nevezte a tömeges elszegényedést. Rámutatott ugyanakkor, hogy a márciustól alkalmazandó rendeleteket a legtöbb helyhatóság még nem alkotta meg, így nem tudható, milyen forrásokra van szükség, de az érintettek felkészülése is kétséges ilyen rövid idő alatt.  

Gertsmár szerint számos település adókivetésre kényszerül majd, vagy a fejlesztésektől vonja el a forrásokat, vagyis, mint mondta, az új szisztéma a leghátrányosabb helyzetű településeket bünteti leginkább. Kifogásolta, hogy a rendszer az emberek között is különbséget tesz, hiszen két egyforma helyzetben lévő ember teljesen más ellátásra számíthat attól függően, hogy hol él. A politikus azt is sérelmezte, hogy az önkormányzatoknak úgy kell megalkotniuk rendeleteiket, hogy a részletszabályokat rögzítő kormányrendelet még nem született meg. 

Pártja álláspontját Gertsmár úgy összegezte: központi, átlátható és normatív alapon járó támogatásra lenne szükség, minden más megoldás ugyanis lehetőséget ad a visszaélésekre.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. február 11. 23:49
Viszont akkor Budapesten kurrva jó lesz segélyen élni. Jessz!!
Mich
2015. február 10. 22:02
LMP: "sok település emiatt kénytelen lesz majd adókat kivetni"... hülye szadesz-maradék, ilyen adók mindenhol vannak (pl. Svédországban, ahol ez kb 30% és egykulcsos)...!
tango47
2015. február 10. 19:25
" Kifogásolta, hogy a rendszer az emberek között is különbséget tesz, hiszen két egyforma helyzetben lévő ember teljesen más ellátásra számíthat attól függően, hogy hol él." NAHÁT! KI HALLOTT MÁR ILYET?
cutcopy
2015. február 10. 15:28
"az állam az önkormányzatokra bízza a szociális segélyezést" Mint ha az önkormányzat nem állami lenne..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!