Illegális bevándorlás: megerősítik a szerb-magyar határt

2015. február 09. 16:39

Nebojša Stefanović szerb külügyminiszter hétfői sajtóértekezleten jelentette be, hogy megerősítik a szerb határellenőrzést, illetve hogy a szerb-magyar határt a rendőrség és a csendőrség közös erővel védi hétfőtől. Az illegális bevándorlás megakadályozásának érdekében hőkamerát is biztosítanak az egyenruhásoknak.

2015. február 09. 16:39

Megerősítik a szerb határellenőrzést, és a szerb-magyar határt a határőrség mellett hétfőtől a rendőrség és a csendőrség is védi majd – jelentette be Nebojša Stefanović belügyminiszter hétfői belgrádi sajtóértekezletén.

„Növelni fogjuk a határőrség tagjainak számát a magyar határon, és mától csatlakoznak hozzájuk a csendőrség és a rendőrség tagjai is, valamint a járőrözést is megerősítjük” – részletezte az intézkedéseket a belügyi tárca vezetője.

Nebojša Stefanović hétfőn Belgrádban Papp Károllyal, Magyarország országos rendőrfőkapitányával, valamint Dieter Romannal, a német szövetségi rendőrség igazgatójával tárgyalt. Megállapodtak abban, hogy a magyar és a szerb határőrség munkáját német és osztrák szakértők segítik majd, illetve az illegális bevándorlás megakadályozása érdekében technikai felszerelést, egyebek mellett hőkamerát biztosítanak a járőröknek.

A szerb belügyminiszter elmondta azt is, hogy a koszovóiak a magyar határig azzal az igazolással jutnak el, amelyet a koszovói-szerb adminisztratív átkelőkön a szerb hatóságoktól kapnak, a magyar határon viszont már hamis papírokkal próbálnak átjutni. (A koszovói állampolgároknak vízumra van szükségük ahhoz, hogy az Európai Unió országaiba jussanak, ennek megszerzése azonban hosszadalmas, és megfelelő indok hiányában az sem garantált, hogy az igénylők megkapják.)

Nebojša Stefanović arra kérte az útra kelő koszovóiakat, hogy ne adják el ingatlanaikat, mert többségüket (99 százalékukat) biztosan haza fogják küldeni. „Németország az erről a területről származó menekültkérelmek kevesebb mint 1 százalékát hagyta jóvá” – emlékeztetett a miniszter.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. február 09. 23:19
Megnyugodhatunk hogy legalább a szerbek védik a határainkat. A magyar határvédelemtől nyugodtan átsétafikáltak többezren.
pitypang1125
2015. február 09. 21:40
He-he gondolom a Szerbek majd kesztyűs kézzel bánnak velük, ha már kellett nekik önálló állam akkor maradjanak a picsájukon, és próbáljanak valamit kezdeni a rabolt országukkal! Jaaa hogy kecske legeltetésből nem lehet megélni? Tetszettek volna előbb gondolkodni!
enes
2015. február 09. 17:27
Hozzák haza Afganisztánból azt a kb.1000 katonát!
balbako_
2015. február 09. 17:17
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!